Skandalen vokser: DF betaler 1 mio. tilbage

DF giver uforbeholden undskyldning. Betaler alt støtte fra 2012-2015 tilbage

Skandalen vokser: DF betaler 1 mio. tilbage

Anders Vistisen redegør her for støtte, DF mener, de nu skal betale tilbage. (Ritzau)

Dansk Folkeparti betaler alt i i alt knap en million kroner tilbage efter afsløringer i Meld-sagen. Dermed betaler partiet hele støtten fra 2012 - 2015 tilbage.

På baggrund af en gennemgang foretaget af DF's gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, er Dansk Folkepartis ledelse blevet indstillet til, at hele støtten, der relaterer sig til Dansk Folkeparti i årene 2012-2015, betales tilbage.

Det drejer sig om 955.210,38 kr. I forvejen har partiet betalt 1,6 mio. kroner tilbage efter forårets krav fra EU - og dermed lander den samlede regning på knap 2,6 millioner kroner.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl oplyser i en sms til Ekstra Bladet, at partiet allerede mandag vil tilbagebetale pengene til EU.

Du kan læse mere om nogle af de nye sager her:

Tyk ironi: Messerschmidts bog om EU-fråds betalt af skandalefond

Messerschmidts fond betalte Frankrigstur for minister og kæreste: Så dyr var den

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner Skattekroner betalte for Messerschmidts julekort til 31.000 kr

Messerschmidt & co åd og drak for 48.000 kroner

- Jeg håber, at danskerne vil tage imod min uforbeholdne undskyldning for, at vi ikke har levet op til hverken de formelle eller de moralske standarder, som man med rette kunne have forventet af os. Det har ikke været godt nok, og det beklager jeg dybt, siger Anders Vistisen i en pressemeddelelse.

DF-afhopper Rikke Karlsson afslører fortrolige mails: Tulle overhørte alle mine advarsler

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke er tale om, at aktiviteterne nødvendigvis er hverken ulovlige, problematiske eller har formelle mangler. Men at min anbefaling om tilbagebetaling alene bunder i en vurdering af, at det tjener Dansk Folkeparti som helhed bedst at lade sig separere fra disse europæiske organisationer. Som vi principielt og politisk altid har været modstandere af, og som vi følgeligt – i bagklogskabens ulideligt klare lys – aldrig burde have taget del i, lyder det fra Anders Vistisen i pressemeddelelsen.

* * *

DOKUMENTATION:

Du kan læse hele listen over Melds støttekroner til DF her.