Annonce:
Annonce:

Skarp intern K-kritik: Nu skal Pape stå skoleret!

Den Konservative borgmester i Vesthimmerland kræver, at Pape rejser til Nordjylland og udlægger teksten

Hvad skal der ske nu? Chefredaktør Poul Madsen og politisk kommentator Henrik Qvortrup diskuterer Eva Kjer Hansens exit lørdag formiddag
Annonce:
Følg Politik

Det bizarre forløb i Gyllegate er forbi, efter Eva Kjer Hansen trak sig lørdag morgen.

Men selv om Søren Pape i første omgang kan ånde lettet op, så er det ikke helt slut endnu. Pape kan nemlig se frem til en tur til det Nordjyske, hvis det står til Vesthimmerland Kommunes borgmester, Knud Kristensen.

Han kræver nu, at Søren Pape rejser til Nordjylland og forklarer sig.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

-  Jeg kan kun beklage, at Eva Kjer Hansen måtte gå af. Jeg har den største tillid til den nu forhenværende minister på den plads. Nu har hun så valgt at gå.

S i hårdt angreb på Løkke: Historisk svag statsminister

Annonce:

- Nu kommer Søren Pape og Folketingsgruppen til at stå skoleret. Det her kræver en grundig forklaring ned til mindste detalje. Derfor forventer jeg, at Søren Pape resjer til Nordjylland, så vi får svar på alle vores spørgsmål, siger Knud Kristensen til Ekstra Bladet.

Konkret vil den Konservative borgmester have svar på tre meget simple spørgsmål

- Når nu Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ikke har følt sig misinformeret, hvorfor er det så, at vi har følt os misinformeret. Er det fordi, at vi ikke har forsået teksten? Fordi vi ikke har deltaget i samtlige møde? eller er der gået personfnidder i den?, siger Knud Kristensen

Nu taler Løkke om Kjer-exit: Her er hans reaktion

Barfoed undrer sig
Også den tidligere partiformand Lars Barfoed undrer sig over Gyllegate-forløbet.

- Man valgte at stemme for landbrugspakken uden at have fået de politiske gevinster, og lægge presset på, at ministerens skulle gå af. Det synes jeg er overraskende i det her forløb, siger Lars Barfoed til TV2.

Annonce:

Efter forhandlinger på Marienborg mellem Lars Løkke Rasmussen, De Konservative og resten af de borgerlige partier, var Søren Pape klar til at tale til pressen klokken, men han aflyste kort efter.

- Vi er nået til et sted nu, hvor det springende punkt for at komme videre er, om vi har tillid til miljø- og fødevareministeren eller ej. Her er min konklusion fuldstændig den samme som inden mødet. Vi har fortsat ikke tillid til ministeren - ligesom et flertal af Folketinget.

Eva Kjer trækker sig som minister

- Ender det med et folketingsvalg, vil det alene være Lars Løkke Rasmussens beslutning og ansvar, skrev han på Facebook.

Men nyheden om, at Eva Kjer Hansen har trukket sig fra sin ministerpost, fik Søren Pape til at aflyse det hele.

Officielt har Søren Pape og Lars Løkke Rasmussen brugt de sidste to dage på at diskutere en såkaldt tillægsaftale i forbindelse med landbrugspakken.

Annonce:

Men flere politiske kommentatorer påpeger, at det reelt er regeringens fremtid, der har stået på spil. De Konservatives manglende tillid til Eva Kjer Hansen betyder, at et flertal af Folketinget ikke længere har tillid til miljø- og fødevareminister efter det turbulente forløb om miljøberegningerne, der ligger bag landbrugspakken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: