Skarp kritik i Holst-sagen: Endnu mere alvorligt nu

Regionsrådsmedlemmer enige om skarp kritik: Ansættelse af Christian Ingemann var aftalt på forhånd

Carl Holst på pinebænken igen, igen (Foto: Anthon Unger)
Carl Holst på pinebænken igen, igen (Foto: Anthon Unger)

Sagen om Carl Holsts brug af en skatteyderbetalt medarbejder i sin personlige folketingsvalgkamp tager onsdag aften endnu en drejning.

Det sker, efter forretningsudvalget i Region Syddanmark nu er blevet enige om en udtalelse med skarp kritik af forløbet i sagen om ansættelsen og brugen af Christian Ingemann Nielsen som valgkampsmedarbejder for tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V).

Senest er det i JydskeVestkysten kommet frem, at det blev forsøgt at ansætte Christian Ingemann Nielsen uden at opslå stillingen, og at ansættelsen ifølge en tillidsmand i regionen var aftalt på forhånd.

Den oplysning indgår nu i regionsrådets udtalelse til Statsforvaltningen, der skal komme med en redegørelse, som kan munde ud i en politianmeldelse af Holst, hvis det vurderes, at loven er blevet brudt.

Se også: Skandale-sag: Derfor opgav Holst og co. millionkrav mod direktør

Se også: Fortroligt notat om sygehuschef: Malkede kassen for millionbeløb

Plus Bag om Carl Holsts dramatiske exit

- Sagen er blevet endnu mere alvorlig nu. Vi kan slet ikke forstå, hvordan den ansættelse har kunnet foregå, uden nogen greb ind. Nu har vi sendt en meget kritisk udtalelse til Statsforvaltningen med den tilføjelse, siger Dansk Folkepartis medlem af forretningsudvalget, Thies Mathiasen, til Ekstra Bladet.

- Vi afventer stadig Statsforvaltningens redegørelse. Men hvis der er det mindste ulovlige, så politianmelder vi Holst, siger Thies Mathiasen.

Regionsrådet har tidligere konstateret, at der er 'kraftige indicier' på, at Christian Ingemann blev brugt til at føre valgkamp for Carl Holst. Holst trak sig i sidste uge som forsvarsminister pga sagen.

Ifølge Socialdemokraternes gruppeformand i regionen, Karsten Uno Petersen, belaster sagen også mere og mere den daværende direktion:

- Vi har sagt, at det ikke kan være én mand alene, der står bag dette, og det ser vi nu også flere tegn på med informationen fra tillidsmanden, siger Karsten Uno ifølge jv.dk.

Ekstra Bladet har onsdag aften forsøgt at få en kommentar fra Carl Holst, men det har ikke været muligt.

39 kommentarer
Vis kommentarer