Annonce:
Annonce:

SKAT droppede Britta-sag: Nu er den væk

Underretning om den svindelsigtede Britta Nielsen blev henlagt hos SKAT i 2013, viser en fortrolig orientering af Folketinget. Nu kan Skattestyrelsen ikke finde sagen

Alt imens Britta Nielsens sag lå hos SKAT i 2013, svindlede hun ifølge sigtelsen lystigt videre – og nåede det år at lænse statskassen for 14,5 mio. kr. ifølge Socialministeriet. Foto/producer: Lasse Mehrfeld Brøndal/Kristian Hansen
Annonce:
Følg Politik

SKAT henlagde en underretning fra Bagmandspolitiet om den svindelsigtede Britta Nielsen i 2013, og nu kan man ikke finde hvidvask-efterretningen.

Det afslører fortrolige dokumenter, som Skatteministeriet har sendt til Folketingets Retsudvalg, og som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Du kan læse alt om SKAT's håndtering - eller mangel på samme - af Britta-underretningen her:

Fortrolige dokumenter afslører ny skandale: SKAT droppede sag mod Britta

Advarede om fem mio. kr.
I dokumenterne redegør Skattestyrelsen for, hvad det daværende SKAT gjorde ved en såkaldt hvidvask-efterretning, som de modtog fra Bagmandspolitiet i februar 2013.

Og for skatteborgere er det nedslående læsning. Sagen blev nemlig droppet, ni måneder efter den blev modtaget i SKAT.

Annonce:

På trods af, at SKAT fik viden om, at Britta ud over sin løn fik overførsler på i alt fem millioner kroner ind på såvel sine private som erhvervskonti.

’Sagen blev noteret som henlagt i det omtalte statistiksystem den 11. oktober 2013’, står der i den fortrolige redegørelse.

Britta betalte millioner tilbage

Britta Nielsen blev i november hentet tilbage til Danmark efter at have skjult sig i Sydafrika. Privatoptagelser.

Sagen er væk
I dag er sagen pist væk, og Skattestyrelsen kan ikke engang oplyse, hvorvidt Britta-sagen overhovedet blev vurderet, før den blev henlagt, viser de fortrolige dokumenter.

– Det er helt ubegribeligt, at SKAT kan finde på bare at henlægge den, siger Jakob Dedenroth Bernhoft, direktør i revisorjura.dk, til Ekstra Bladet og understreger, at de selvfølgelig skulle have undersøgt, hvad der lå bag.

Britta-sagen

Over en årrække – fra 1993 til 2018 – lykkedes det ifølge politiets sigtelser for 64-årige Britta Nielsen at flytte mindst 120,6 millioner kroner fra Socialstyrelsens kasser til egne lommer.

Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika den 5. november – og ankom til Danmark 9. november, hvor hun blev varetægtsfængslet.

I midten af december valgte hun frivilligt at forlænge sin varetægtsfængsling frem til 15. januar. Her valgte hun igen frivilligt at forlænge varetægtsfængslingen.

Hun er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der straffes med op til otte års fængsel.

Hendes tre børn, Samina, Jamilla og Jimmy Hayat, er sigtet for groft hæleri, der kan give op til seks års fængsel.

De to døtre er i dag på fri fod, mens Jimmy ligesom sin mor stadig er varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig ligesom sine søstre.

Britta Nielsens svigersøn Kian Omid Mirzada, 37, blev tidligere på året ligeledes sigtet for groft hæleri i den store svindelsag. Han nægter sig også skyldig

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kalder i de fortrolige dokumenter sagen for ’yderst kritisable’. Han har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere over for Ekstra Bladet.

Overblik i Britta-sagen: Sigtede, millioner og ansvar

Annonce:

Skattestyrelsen klapper i
Skattestyrelsen er kommet med et skriftligt svar på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvordan det kunne ske, og hvem der har ansvaret.

’Det er ikke muligt for mig at kommentere på den konkrete sag på grund vores tavshedspligt’, siger fagdirektør i Særlig Kontrol Steen Bechmann Jacobsen fra Skattestyrelsen.

Alt imens Britta Nielsens sag lå hos SKAT i 2013, svindlede hun ifølge sigtelsen lystigt videre – og nåede det år at lænse statskassen for 14,5 mio. kr. ifølge Socialministeriet.

I alt er Britta Nielsen mistænkt for at svindle for 120,5 mio. kr. fra 1993 til 2018.

Fortrolige dokumenter afslører ny skandale: SKAT droppede sag mod Britta

Britta-sagen: Derfor slipper hendes chefer for ansvar

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: