Skat satte boligskattesager i stå efter ministerskifte

Da Benny Engelbrecht (S) blev skatteminister stoppede arbejdet med at rette for høje grundværdier stort set

Skats arbejde med at rette forkerte og for høje grundværdier blev stort set sat i stå, efter at Benny Engelbrecht (S) var blevet skatteminister 2. september sidste år, skriver Politiken onsdag.

Den tidligere skatteminister Morten Østergaard (R) havde indskærpet over for Skat, at når et ankenævn eller Landsskatteretten havde fastslået, at Skat havde sat prisniveauet i et område for højt, var Skat forpligtet til at rette vurderingerne for alle ejendommene i området.

Skat begyndte derpå at nedsætte de for høje vurderinger, men arbejdet blev stoppet, da Morten Østergaard forlod Skatteministeriet og blev afløst af Benny Engelbrecht.

I løbet af syv måneder frem til 1. april, da Folketingets Ombudsmand gik ind i sagen, fik Skat kun ekspederet to sager med 206 ejendomme ud af godt 100 sager med 12.500 ejendomme.

Det fremgår af opgørelser og oplysninger, som Skat har sendt til Politiken. Skat har selv forklaret og beklaget, at sagerne blev 'nedprioriteret'.

Men den konservative gruppeformand, Brian Mikkelsen, mener, at der reelt er tale om, at "Skat har tilsidesat borgernes rettigheder og lagt sagerne i en bunke".

- Hvis der kun er behandlet 2 sager på 7 måneder, er der jo ikke tale om en nedprioritering. Det er en kæmpeskandale, hvor man har ladet familier sidde tilbage i utryghed og uden at vide, om de kan blive boende i deres huse. Det er uanstændigt over for borgerne, siger Brian Mikkelsen til Politiken.

Skatteminister Benny Engelbrecht skriver i en mail til Politiken, at han 'klart kan afvise', at han har 'sat sager i stå'.

- Selvfølgelig skal forkerte vurderinger rettes. Derfor er der også i dag flere ressourcer til at løse sagerne end før. Det betyder, at alle sager forventes afgjort inden udgangen af i år, siger han til Politiken.

10 kommentarer
Vis kommentarer