Annonce:
Annonce:

Skatte-Sven anklaget for at indtaste løgne

Den tidligere medarbejder i Skat, Sven Jørgen Nielsen og en 46-årig udenlandsdansker er tiltalt for svindel med udbytteskat for 37,4 millioner kroner, oplyser Bagmandspolitiet

Den tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen blev varetægtsfængslet i maj.
Den tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen blev varetægtsfængslet i maj.
Annonce:
Følg Politik

Den danske statskasse er blevet snydt for 37,4 millioner kroner, fordi en tidligere ansat i Skat tastede 'urigtige oplysninger' ind i Skats sagssystem.

Sådan lyder anklagen fra Bagmandspolitiet i sagen om groft bedrageri, embedsmisbrug og bestikkelse ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i,

Nyforelsket Skatte-Sven om millioner på konto: Det er dyrt at blive skilt

En 46-årig dansker bosat i USA er også tiltalt, og ifølge anklageskriftet har han uberettiget modtaget 37.416.285,18 kroner den 12. september 2007. Pengene er overført fra Skat, fordi de to mænd i forening ifølge anklageskriftet snød med udbytteskat af aktier.

Den 46-årige udlandsdansker havde ifølge Sven Jørgen Nielsens indtastning hos Skat et udbytte af danske aktier på 6,9 mio. kr. i 2004, 63,8 mio kr. i 2005 og 62,9 mio. kr. i 2006, står der i anklageskriftet.

Annonce:

I alt et aktieudbytte på 133,6 mio. kr., hvor reglerne sagde, at man kunne få 28 procent refunderet. Det skete på grund af 'en vildfarelse' hos ansatte i Skat.

- Straffesagen er et af resultaterne af den omfattende efterforskning, som har stået på, siden Skat anmeldte sagen om formodet svindel med refusion af udbytteskat for nu mere end 12 milliarder kroner. Det er af stor betydning at få klarlagt, om der er grundlag for at gøre et strafferetligt ansvar gældende mod de to tiltalte.

- Der er tale om mulig svindel med offentlige midler for et meget stort beløb, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra SØIK, der understreger, at efterforskningen i det samlede kompleks om udbytteskat fortsætter med uformindsket styrke – og at opsporing af de forsvundne penge fortsat har højeste prioritet.

Skatte-Sven og kammerat tiltalt
Den mangeårige skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen har siden maj siddet varetægtsfængslet sammen med den 46-årige udenlandsdansker. Sidstnævnte er beskyttet af navneforbud.

Sigtet i udbytteskat-sagen: Jeg har vundet pengene i poker

Annonce:

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet har de to tiltalte kendt hinanden i mere end 30 år.

Ifølge tiltalen har et selskab i det caribiske skattely Dominica i 14 tilfælde uberettiget modtaget refusion af udbytteskat i 2007 for over 37 millioner kroner. Pengene endte i den caribiske østat via en omstridt bank i Litauen.

Den tiltalte udenlandsdansker - med adresse i en amerikansk sydstat - ejer skattely-firmaet, som ifølge bagmandspolitiets anklageskrift har givet urigtige oplysninger til Skat. Det var Sven Jørgen Nielsen, som godkendte udbetalingerne. Derfor er han samtidig tiltalt for embedsmisbrug og bestikkelse.

- Den pågældende skattemedarbejder er tiltalt for at have modtaget bestikkelse mere end fyrre gange til et samlet beløb af mere end to millioner kroner, hvilket gør denne straffesag meget alvorlig og meget speciel, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Annonce:

Straffesagen mod de to tiltalte er ifølge bagmandspolitiet en udløber af den store sag om udbytteskat, hvor der er mistanke om svindel for et samlet beløb på over 12 milliarder kroner.

Begge de tiltalte nægter, at de er skyldige i anklagerne.

- Han (Sven Jørgen Nielsen, red.) nægter sig skyldig. Vi har bedt om noget yderligere efterforskning, og derefter er vi klar, siger forsvarer, advokat Lars Henriksen til Ritzau.

Af retsdokumenter fremgår det, at Sven Jørgen Nielsen har forklaret, at de to millioner kroner var lån, som han modtog fra den 46-årige. Gælden var det meningen, at han skulle afdrage over 10-15 år, når han på et tidspunkt sammen sin hustru ville flytte til USA.

Sagen skal afgøres af Retten i Glostrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: