Skattebetalt valgkamp: Holst kan ikke udelukke 'andre gråzoner'

Forsvarsminister Carl Holst kan ikke fortælle, hvor meget medarbejder hjalp med landspolitiske opgaver på skatteborgernes regning i Region Syddanmark

Carl Holst (Foto: Jens Dresling)
Carl Holst (Foto: Jens Dresling)

En mail sendt til JydskeVestkysten er ikke nødvendigvis den eneste gang, Carl Holst har fået valgkampshjælp, der ikke vedrørte hans arbejde som regionsrådsformand af en medarbejder, der var ansat i regionen.

Carl Holst er kommet under anklage for at have brugt Christian Ingemann - der nu er ansat som Holsts spindoktor i Forsvarsministeriet - som personlig assistent i opløbet til folketingsvalget i juni måned.  Ingemann er under mistanke for - på Region Syddanmarks regning - at have hjulpet med pressearbejde, der handlede om Holsts folketingskandidatur og ikke hans post som regionsrådsformand.

Carl Holst lander nu i en ny møgsag. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 12. sep. 2015 - kl. 10:16 Ny møgsag: Holst beskyldes for skattebetalt V-valgkamp

Og nu afslører Carl Holst, at han ikke kan udelukke, at der findes flere af sådanne 'gråzonetilfælde'. Forsvarsministeren kan dog ikke sætte ord på, hvor mange det drejer sig om, oplyser han til Ekstra Bladet.

- Der er beskrevet mails, som han har sendt i forbindelse med noget, du har sagt i egenskab af folketingskandidat og ikke regionsrådsformand. Hvad siger du til det?

- Det er ikke korrekt. De (JydskeVestkysten red.) har én mail. Og den er fra marts måned.

- Men er den sendt i forbindelse med dit folketingskandidatur?

- Der er sendt en mail. Det kommer sig af en snak med en journalist, hvor jeg henviser til nogle artikler om landspolitiske emner; ret skal være ret. Og så siger journalisten: 'Kan du sende et link?' Der kunne jeg have sagt med et glimt i øjet: 'Det kan du selv finde, for pokker, din dovne hund.' Men jeg ringer til min sekretær, som ikke er til stede. Det er så den pågældende medarbejder, der tager telefonen, og jeg beder ham om det. Og han siger: 'Det har jeg lige tid til.' Og så sendte han den efter ønske fra mig. Det er helt tilfældigt.

Er der andre tilfælde, hvor han har assisteret dig i valgkampen eller i forbindelse med dit folketingskandidatur?

- Jeg går ikke igennem huset og kigger på: 'Hvem har lige den opgave og den opgave.' Og så er der også det element, at hvis jeg en dag får min sekretær til at ringe til min hustru for at sige: 'Carls møde trækker ud. Han bliver en halv time forsinket.' Så vil nogen sige: 'Helt ærligt, er det sekretærens opgave?' Eller hvis jeg får en anden medarbejder til at ringe til et vælgermøde for at sige: 'Carl Holst bliver forsinket.' Er det så at føre valgkamp? Der er sådan nogle gråzoner og snitflader, som man altid kan diskutere. Men han er ikke blevet ansat til at føre valgkamp. Han er blevet ansat til daglig ledelsesbetjening ift. det, der hedder 'Smart Velfærd'.

Men du svarer ikke på, hvor meget Christian Ingemann har været inde over de 'gråzoner'?

- Hans primære opgave var... Hans opgave var at arbejde med 'Smart Velfærd' og betjene direktionen. Og det var det, han gjorde.

Men hvor meget bistod han dig i valgkampen?

- Han var ikke min bistand i valgkampen. Det var ikke det, han var ansat til.

Men hvor meget hjalp han dig i valgkampen med aktiviteter og kontakt til journalister?

- Jamen igen er der en gråzone. Jeg skal da ikke udelukke, at der er en journalist, der har haft ringet, hvor han også har været inde over ift. at der er taget en telefon... Et andet eksempel er, at jeg engang var på cykeltur med Lars Løkke og Løkke Fonden. Og så ringede nogen ind i systemet for at få fat i mig. Og det var ved Gud ikke som regionsrådsformand, at jeg var på Løkkefonds-cykeltur. Så jeg skal ikke udelukke, at der er episoder, hvor man kan sige 'hov'. Men det var ikke det, han gik på arbejde for. Men jeg vil ikke udelukke det.

Hvilke eksempler kan det have været?

- Jeg siger det på den måde, fordi jeg jo ikke mener, at det er et problem, at han foretager en rent administrativ handling og sender noget videre fra min computer i mit fravær. Men jeg skal da ikke udelukke, at der er tilfælde, hvor jeg har sagt: 'Jeg har skrevet det her indlæg. Er du ikke sød lige at sende det?'

Også med Christian Ingemann?

- Jeg skal ikke kunne udelukke det. Men jeg kan udelukke 100 pct., at det var hans primære funktion.

Se også: Notat: Holst fik selv slået stilling op til udskældt medarbejder

Men er det ikke netop det, de kritiserer, dine gamle kolleger? At det ligner, at han har ageret valgkampsmedarbejder i månederne op til valget, selvom han har været ansat som noget andet?

- Stillingen og hele satsningen med 'Smart Velfærd' blev jeg præsenteret for i maj 2014, og jeg orienterede om det i maj-juni 2014. Det var før, jeg annoncerede, at jeg stillede op. Jeg kan bare sige, at Christian Ingemann ikke har været min personlige assistent. Og jeg har ikke haft noget med ansættelsesdelen af ham at gøre. Jeg sad jo ikke i ansættelsesudvalget.

Nej. Men som jeg forstår Region Syddanmarks svar, var det dig og regionsdirektøren, der - uden at regionsrådet var orienteret - besluttede at slå stillingen op. Så har du vel også været involveret?

- Ja... Regionsdirektøren kommer til mig ifm. at der er dygtige medarbejdere, der får andet job. Han foreslår en ny struktur ift. 'Smart Velfærd'. Det nikker jeg til. Det orienterer jeg også forretningsudvalget om. Så starter der en proces, hvor man ansætter en person. Den havde jeg intet med at gøre.

Christian Ingemann har ingen kommentarer til sin ansættelse i Region Syddanmark, oplyser han til Ekstra Bladet.

91 kommentarer
Vis kommentarer