Skatteminister i cv-kiks: 12 år i folkeskole

Har skatteminister Karsten Lauritzen gået i både gymnasiet og på efterskole samtidigt? Svaret er ja, hvis man skal tro hans cv

At have brugt hele 12 år i folkeskolen er måske ikke det første, man ville prale med på sit cv.

Ikke desto mindre er det det, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) ifølge sit eget cv på ministeriets egen hjemmeside, har præsteret.

Ifølge oversigten over ministerens tidligere bedrifter, er det lykkedes ham at tage første til syvende klassetrin fra 1989 helt frem til 1998 - altså gennem en periode på ni år.

To ting på én gang
Men den langstrakte folkeskole er ikke det eneste, der kan undre, når man forsøger at samle enderne i årstallene på skatteministerens cv.

For da skatteministeren tog sin studentereksamen på Fjerritslev Gymnasium fra 1999 til 2002 tog han tilsyneladende samtidig sin 9. klasse på Skals Efterskole.

Fejlene på Skatteministeriets hjemmeside er nu rettet, men før de blev det, stod der anført, at Karsten Lauritzen (V) blandt andet havde brugt 12 år i folkeskolen.
Fejlene på Skatteministeriets hjemmeside er nu rettet, men før de blev det, stod der anført, at Karsten Lauritzen (V) blandt andet havde brugt 12 år i folkeskolen.

Selvmodsigende rod
Fejlene, som en af Ekstra Bladets opmærksomme læsere har opdaget, er nu rettet af Skatteministeriet.

Ekstra Bladet forsøgte forgæves at få kontakt til Karsten Lauritzen i går. Vi ville gerne have spurgt ham om, hvorfor det rodede cv kun lå på Skatteministeriets hjemmeside, mens årstallene står anført korrekt på folketingets egen hjemmeside.

I stedet for en direkte kommentar fra ministeren, skrev skatteministeriets pressesekretariat i en mail, at cv'et ganske rigtigt fremstod som noget selvmodsigende rod.  Og at fejlene efter Ekstra Bladets henvendelse er rettet.

Det ærgrer mig
Karsten Lauritzen selv har som nævnt ikke haft mulighed for at svare på spørgsmålene angående hans cv, men han giver en skriftlig kommentar i pressesekretariatets mail.

- Jeg ærgrer mig selvfølgelig over, at mit cv fremstod værre, end det egentlig er. Men jeg takker Ekstra Bladets årvågne læsere for at være opmærksom på årstallene. Og jeg kan betrygge alle med, at jeg  har gået i skole i 10 år, som de fleste andre. Jeg har heller ikke gået i 9. klasse og 1.G. på samme tid, skriver Karsten Lauritzen i en mail.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.