Skatteminister raser over avis: 'Stærkt misvisende forside'

Skatteministeriet med Karsten Lauritzen i spidsen har offentliggjort et dementi af sin egen kronik i Børsen

Karsten Lauritzen (Jens Dresling)
Karsten Lauritzen (Jens Dresling)

Det er ’lodret forkert’, når Børsen påstår, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at skattelettelser til erhvervslivet var en ’fejl’, og avisen har i øvrigt vinklet deres forside ’stærkt misvisende’.

Det skriver Skatteministeriet tirsdag morgen i en pressemeddelelse, hvor dækningen af Karsten Lauritzens egen kronik om skattelettelser til erhvervslivet bliver dementeret med et usædvanligt sydende angreb på Børsen.

’Skatteministeriet tager kraftig afstand fra Børsens dækning på baggrund af en kronik om erhvervsbeskatning fra skatteminister Karsten Lauritzen i Børsen tirsdag. I avisen fremgår det, at regeringen angiveligt skulle mene, at skattelettelserne til erhvervslivet var ”en fejl”. Dette er lodret forkert’, lyder det i pressemeddelelsen, hvor ministeriet langer kraftigt ud efter den måde, hvorpå Børsen har udlagt Lauriztens ord på forsiden samt i kronikkens overskrift og underoverskrift – den såkaldte underrubrik.

Se også: Liberal Alliance tror fortsat på regeringens skattelettelser

Se også: Skatteministeren afviser at han fortryder skattelettelser

’Børsen har valgt at ændre kronikkens overskrift fra “Vi skal have enkle regler for investeringer” til “Velfærd æder vores skattelettelser” uden at gøre Skatteministeriet eller skatteministeren opmærksom på dette. Samtidig har Børsen selv opfundet en misvisende underrubrik til kronikken,’ skriver ministeriet og kritiserer desuden den ’stærk misvisende’ forside.

I kronikken skriver Karsten Lauritzen, at havde kendt de økonomiske udfordringer i efteråret, så var skattelettelserne nok gået til noget andet:

'Jeg tror, vi må erkende, at hvis de økonomiske udfordringer havde været lige så lysende klare i efteråret, var flere af de penge, som gik til erhvervslivets lettelser, nok gået til øget velfærd eller til flygtningeregningen. Den politiske virkelighed er, at der skal findes finansiering. Og der skal findes 90 mandater', lyder det i kronikken.

I et interview med Børsen afviser Karsten Laurtitzen imidlertid, at der skal laves om på skattelettelserne fra erfteråret.

Karsten Lauritzens kronik har allerede taget den politiske dagsorden som en stopklods for især Liberal Alliances drømme om yderligere skattelettelser til erhverslivet, og flere steder på de sociale medier er det blevet noteret, at det lader til, at Karsten Lauritzen er kommet Dansk Folkeparti i møde, efter Kristian Thulesen Dahl i sidste uge afviste at ville lægge stemme til yderligere skattelettelser i indeværende valgperiode.

Foto: Lars Krabbe Dansk politik V-minister fortryder skattelettelser til erhvervslivet

Men sådan kan kronikken slet ikke udlægges, slår Skatteministeriet fast.

’Selvom skatteministeren til avisen bl.a. eksplicit siger, at “jeg fortryder ingen skattelettelser. Jeg glæder mig over dem”, er avisens overskrift: ”Regeringen: Skattelettelser til erhvervslivet var en fejl”. Og i brødteksten hedder det, at regeringen ”ærgrer” sig over de nævnte lettelser for erhvervslivet for 1,3 mia. kroner i 2016. Dette er stik imod, hvad avisen i flere omgange er blevet oplyst’, hedder det i pressemeddelelsen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Børsen.

54 kommentarer
Vis kommentarer