Skatteministeren vil have international løsning mod skattely

Karsten Lauritzen (V) vil lytte til gode danske idéer til at bekæmpe skattely - men løsningen er ikke dansk

Skattely som Panama kan kun bekæmpes ved at styrke det internationale samarbejde, men det er en god idé at holde en høring i Folketinget.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) om, at de fem oppositionspartier - Enhedslisten, Alternativet, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale - kræver en høring om skattely.

- Der er ikke nogen på Christiansborg, som ikke er enige i, at vi skal gøre, hvad vi kan for at minimere ulovlig skattespekulation i skattelylande. Hvis der kan komme gode forslag frem på en høring i Folketinget, så bakker jeg varmt op, siger Karsten Lauritzen.

Nordea og Jyske Bank har ifølge et massivt internationalt medielæk samarbejdet tæt med advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama om at skabe skattely for rige kunder og selskaber.

Men Danmark kan ikke løse problemet alene, påpeger ministeren.

- Det er et stort globalt problem, som kræver internationale løsninger. Vi er et lille land med få indbyggere. Hvis vi laver særregler, findes der veje til at omgå dem, så man fortsat kan bringe sine penge i skattely, siger Karsten Lauritzen.

- Derfor skal vi arbejde internationalt og i mindre omfang nationalt med særregler.

Skatteministeren vil trække rådgiverne ud af gråzonen for, hvad der er ulovlig skatteunddragelse. Han erkender, at flere læk i medierne om Luxembourg, Schweiz og Panama har skabt større debat end mange års nordisk samarbejde imod skattely.

- Myndighederne er ikke magtesløse. Skat står faktisk ganske godt rustet til at håndtere disse oplysninger. Men meget af det hører offentligheden ikke om, fordi der er fortrolighed om folks skattesager, siger Karsten Lauritzen.

Det bliver dog meget svært helt at stoppe ulovlig skattespekulation, mener han.

5 kommentarer
Vis kommentarer