Skideballe til DR-boss på direkte TV: Det er meningen, Maria

DR-ledelsen har værsgo' at æde de kommende besparelser uden så meget brok

Hør Maria Rørbye Rønns reaktion på nedskæringerne i DR umiddelbart efter det blev offentliggjort.

Kulturminister Mette Bock (LA) fik i aftes nok.

Stillet over for DR's generaldirektør Marie Rørbye Rønn lod ministeren i skarpe vendinger DR-øverstebossen forstå, at hun ikke gad høre mere snak fra DR-ledelsen om konsekvenserne af de forestående besparelser.

- De (seere og lyttere, red.) skal opleve noget andet, Maria Rørbye Rønn. Jeg har ikke mødt dig igennem et helt år, uden du har sagt: 'Man skal vide, at hvis man sparer på DR, så bliver det et andet DR'.

- Jamen, det er jo meningen Maria Rørbye Rønn. Det er meningen, vi skal have et andet DR, end vi har haft ind til nu, lød det fra ministeren i Debatten på DR2.

- Du sidder som topchef i det her hus. Nu siger du, vi skal i arbejdstøjet som politikere. Jeg vil meget intenst opfordre til, at DR's ledelse og bestyrelse går i arbejdstøjet og prøver at tage det her som en spændende opgave. Se på, at selvfølgelig skal DR's rolle ændres markant i et helt andet mediebillede.

Tid til arbejdstøjet
- Det glæder jeg mig til at høre dig tale om, i stedet for at gentage og gentage og gentage, at det bliver et andet DR, lød svadaen mod DR-chefen.

Den røde klud, som fik Mette Bock til at reagere, var bl.a. disse ord fra Maria Rørbye Rønn:

- Nu er det tid for politikerne til at gå i arbejdstøjet.

- Det er ikke muligt at finde 773 millioner uden at det påvirker produktionen af nyt dansk indhold, sagde generaldirektøren.

Efter skideballen følte Maria Rørbye Rønn behov for at garantere, at naturligvis gik ledelsen til besparelsesopgaven med krum hals.

Kulturministerens skideballe har udløst en del kommentarer på de sociale medier.

Flere hundrede mio.
I programmet var der dog også klø til Mette Bock.

I en tilspidset ordveksling forsøgte Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, at få et klart svar på, hvor mange skattekroner regeringen ønsker at fjerne i alt fra dansk medieproduktion.

Han måtte dog tage til takke med antydningen:

- Det bliver flere hundrede millioner, lød det fra LA-kvinden.

Maria Rørbye Rønn. Foto: Jens Dresling Politik Kan de matche DR-topboss: Så meget tjener mediebosserne i DIN region

Danmarks Radios ledelse har hyret den tidligere direktør Gitte Rabøl som rådgiver. For ulejligheden får Gitte Rabøl en årsløn på 2,1 millioner kroner. Foto: Thomas Borberg Samfund Afsløring: DR hyrer eks-direktør til millionløn

Maria Rørbye Rønn lovede ministeren at tage spareøvelsen seriøst. Foto: DR
Maria Rørbye Rønn lovede ministeren at tage spareøvelsen seriøst. Foto: DR