Annonce:
Annonce:

Skipper i internt stormvejr: 'En ubehagelig smag i munden'

Spørgsmålet om væbnet revolution splitter Enhedslisten, og frontkvinden Pernille Skipper får kras kritik fra baglandet for håndtering af en vikar

Annonce:
Følg Politik

Syrlige bobler fra Enhedslistens bagland, når nu frem til partitoppen, og særligt politisk ordfører Pernille Skipper får kritik.

Medlemmer i baglandet 'bryder sig ikke om stilen' og får 'en ubehagelig smag i munden' over frontkvinden Pernille Skipper og resten af partitoppens håndtering af en suppleant til Folketinget, som udtalte sig om muligheden for en væbnet revolution, skriver DR.

Suppleanten Jonathan Simmel skulle være barselsvikar på Christiansborg for forsvarsordfører Eva Flyvholm fra nytår. I et interview ville han ikke afvise en væbnet revolution, men kort efter udtalelserne trak Simmel sit kandidatur tilbage.

'Det er ikke faldet i god jord ude i Enhedslisten, at en snæver kreds i toppen har villet presse Jonathan Simmel ud som folketingsvikar', skriver Hans Jørgen Vad, Enhedslisten i Aarhus, i medlemsbladet 'Rød+Grøn'.

Annonce:

'Her bryder jeg mig ikke om en stil, hvor vores politiske ordfører kan dømme en anden partikammerat (som hun i øvrigt er uenig med på flere andre områder) ude – uden noget mandat, for slet ikke at tale om begrundelse eller dokumentation', fortsætter Hans Jørgen Vad.

Skipper drillet med forældrekøb på talerstolen

Ubehagelig smag
Jonathan Simmel sagde, at han selv havde truffet beslutningen om at trække sig, men flere i Enhedslisten er overbevist om, at toppen har haft noget med sagen af gøre.

'Jeg fik fornylig en ubehagelig smag i munden. Det skyldtes at jeg hørte at Jonathan Simmel, der efter planen skulle være barselsvikar i folketinget, var blevet presset (opfordret?) til at trække sig.

Jeg skal derfor opfordre ledelsen til at respektere medlemsdemokratiet og at de, sammen med en undskyldning, opfordrer Jonathan til at tage imod vikariatet', skriver Lasse Bertelsen, Enhedslisten i Holbæk.

Mand får seks måneders fængsel for dødstrusler mod Pernille Skipper

Politisk ørefigen
Sagen begyndte, da Jonathan Simmel i starten af september sagde til DR, at væbnet revolution kan være acceptabel i Danmark.

Annonce:

- Selvfølgelig findes der situationer, som kan opstå, hvor det vil være acceptabelt. Men i dagens samfund vil det være en helt absurd tankegang at tro, at man skulle til at slås på den måde, sagde Jonathan Simmel til DR.

Kort efter trak Simmel sig fra vikariatet, og siden har debatten raset i lukkede Enhedslisten-fora på Facebook. Hovedårsagen til kritik kommer, fordi flere mener, at Simmel blev presset af Pernille Skipper til at trække sig.

Den politiske ordfører Pernille Skipper gav da også suppleanten en politisk ørefigen i medierne, idet hun mente, at Jonathan Simmels holdning 'strider mod Enhedslistens grundlæggende værdier, vores politik og er uacceptabelt'.

Enhedslisten tordner imod det - men Skipper nød godt af forældrekøb

Støt en kammerat
Det har sat sindene i kog i Enhedslistens bagland, fordi de ikke kan se, hvor Simmels udtalelse kommer på kant med partiprogrammet.

Annonce:

'I de fremlagte citater kan vi ikke finde noget der 'strider mod Enhedslistens grundlæggende værdier, vores politik og er uacceptabelt', som Pernille Skipper udtaler. På samme vis stiller vi os uforstående over for, at Jonathan på nogen måde skulle have anfægtet 'Enhedslistens demokratiske grundsynspunkter', skriver Enhedslistens bestyrelsen i Aarhus.

En anden skriver, at partitoppen tænker mere på medierne end en partikammerat.

'Det indtryk som det efterlader er, at FU har taget den drastiske beslutning, at opfordre Jonathan til at trække sig som suppleant, på baggrund af frygten for hvilket spin pressen ville køre på hans udtalelser.

'I stedet for at forsvare en kammerat mod fordrejninger af hans udsagn, valgte man at tage afstand fra Jonathan, der ellers nyder bred opbakning i partiet til sit folketings kandidatur', skriver Reinout Bosch, medlem af Enhedslisten i Nordvest i København.

De røde boligejere: Skipper har flekslån i sin ejerlejlighed

Uhørt i Enhedslisten
Sagen har for nyligt været på dagsordenen i Enhedslistens hovedbestyrelse, hvor både Jonathan Simmel og
forretningsudvalget kom med en redegørelse af sagen.

Annonce:

15 medlemmer af hovedbestyrelsen tog forretningsudvalgets redegørelse til efterretning, mens fire var utilfredse og fire stemte blankt.

De fire utilfredse medlemmer af hovedbestyrelsen skrev derefter et indlæg på det venstreorienterede netmedie Modkraft.

- Af redegørelsen fremgår det indirekte, at Jonathan Simmel har været udsat for pres fra forretningsudvalget og folketingsgruppen, hvilket er uhørt i Enhedslisten, skriver hovedbestyrelsesmedlemmerne Allan Krautwald, Hans Jørgen Vad, Helge Bo Jensen og Jeanne Toxværd.

Johanne med villa er i vater med linjen i dansk politik

Skipper lukker ned
Pernille Skipper ønsker ikke at tale med Ekstra Bladet om sagen, og medlem af hovedbestyrelsen og Folketinget Christian Juhl er meget kortfattet over telefonen.

- Jeg har ikke flere kommentarer. Alt er sagt i sagen, og hvis jeg skal sige noget, så skal det være om indholdet, siger Christian Juhl.

- Okay, jamen går du så ind for en væbnet revolution i visse tilfælde?

Annonce:

- Det har jeg heller ingen kommentarer til. Jeg er enig i partiets grundlag, siger Christian Juhl.

Enhedslistens pressetjeneste oplyser, at det er medlem af forretningsudvalget og hovedbestyrelsen Mikkel Warming, som udtaler sig i sagen. Warming er dog ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: