Skipper om voldtægtssag: - Det er for tæt på

Enhedslistens politiske ordfører kommer nu for første gang på banen, efter der onsdag blev afsagt dom i voldtægtssagen, hvor Ninna Hedeager er indblandet

Pernille Skipper på dagens pressemøde. Foto: Ritzau Scanpix
Pernille Skipper på dagens pressemøde. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Politik

Enhedslisten har tit og ofte markeret sig i debatten om samtykke og voldtægtslovgivning, men når det kommer til sagen om partiets teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen, er man lidt mere tøvende.

- Konkrete domme kan nogle gange give anledning til, at man tager en diskussion om lovgivningen, og det har jeg også gjort før, når det kommer til voldtægtslovgivningen. De fleste vil nok have respekt for, at det her er en sag, der er lidt for tæt på til, at vi tager diskussionen den her gang.

- Det ændrer ikke på Enhedslistens holdning til voldtægtslovgivningen, der er brug for ændringer, der er brug for at sikre især kvinder, som bliver udsat for overgreb, meget mere end lovgivningen gør i dag, siger Pernille Skipper til Ekstra Bladet.

Voldtægt i borgmester-lejlighed: Her er dommen

Der blev afsagt dom onsdag, hvor den anklagede endte med øjeblikkeligt at anke sin dom på et års fængsel samt erstatninger på samlet set 44.750 kroner.

De ved hvad der sker
Enhedslisten fremlagde onsdag deres udspil til de kommende finanslovsforhandlinger, som de for første gang siden 2015 for alvor skal være en del af.

Enhedslisten måtte tage nogle ordentlig tæsk under forrige røde regering. Blandt andet i 2012, hvor Socialdemokratiet valgte at samarbejde med Venstre og se bort fra Enhedslisten.

På trods af, at man var rasende dengang, valgte partiet ikke at vælte den socialdemokratiske regering. Det har både den daværende politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og den nuværende, Pernille Skipper, begge sagt, at de fortryder.

Enhedslistens tre hovedkrav til de kommende finanslovforhandlinger

1. Akut løft af psykiatrien på én milliard kroner

2. 30 procent billigere billetter til bus og tog

3. Syge skal ikke parkeres på kontanthjælp

Kravene til den siddende regering er derfor i denne omgang blevet hårdere.

- Fortiden kan jo godt spøge, især når man går ind i finanslovsforhandlinger. Sidste gang, vi var det reelt, var det med en finansminister, der hed Bjarne Corydon, så der er ingen tvivl om, at vi er på vagt. Derfor har vi, allerede før regeringen blev dannet, sagt meget klart til socialdemokraterne, at hvis man overhovedet skal sidde på Enhedslistens mandater, så skal der andre boller på suppen, siger Pernille Skipper.

Enhedslisten har denne gang fået lovning på mere en mere 'enhedslistensk' finanslov. Skulle det ikke ske alligevel, antyder Skipper, at man ikke vil ikke tøve med at trykke på knappen.

- Vi har et klart løfte om, at ligheden skal øges, uligheden skal mindskes, og at arbejdsudbudsreformer, der handler om at slå på syge og arbejdsløse eller hæve pensionsalderen og på den måde mindske den sociale tryghed i Danmark, ikke kommer til at ske.

- De ved godt, hvad der vil ske, hvis de gør det alligevel, siger Pernille Skipper.

Rosenkrantz stemte mod anti-vold

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+