Skipper: Vi er mere Vesterhav end Vesterbro

Enhedslisten har udviklet sig til et bredere og mere alsidigt parti ifølge den nye politiske ordfører Pernille Skipper

Pernille Skipper gav en peptalk til baglandet i sin første hovedtale som politisk ordfører på Enhedslistens årsmøde. Polfoto: Ditte Valente.
Pernille Skipper gav en peptalk til baglandet i sin første hovedtale som politisk ordfører på Enhedslistens årsmøde. Polfoto: Ditte Valente.

Der er sket en del med Enhedslisten, siden venstrefløjspartiets gruppe i Folketinget kunne sidde i MF'eren Søren Søndergaards rustne Ford Fiesta.

Det var dengang Johanne Schmidt-Nielsen blev valgt ind for første gang, og siden da er det kun gået en vej: Fremad.

Den optur siden Ford Fiestaen var også en del af den nye politiske ordfører Pernille Skippers peptalk til græsrødderne på Enhedslistens årsmøde i Gladsaxe.

- Jeg tror de færreste dengang kunne have forudset, at vi skulle blive Folketingets fjerdestørste parti, og at vi ville være repræsenteret i stort set alle landets kommuner, sagde Pernille Skipper.

Den nye politiske ordfører ser et anderledes Enhedslisten i dag end for bare ti år siden.

- Vi er en større, bredere og mere mangfoldig skare nu. Der bliver læst mange andre aviser i enhedslistehjem end Dagbladet Information. Og flere af os bor tættere på Vesterhavet end på Vesterbro, sagde Pernille Skipper.

(Foto: Rumle Skafte) Krimi Pernille Skipper vil gå enegang om EU

(Foto: Ekstra Bladet) Krimi Pernille Skipper politianmeldt

Johanne ryger ud
Johanne Schmidt-Nielsen ryger ud af Folketinget efter næste valg på grund af Enhedslistens egne rotationsregler. Derfor overtog Pernille Skipper posten som politisk ordfører i Enhedslisten i sidste uge.

Og fremgangen til Enhedslisten er ikke slut, hvis det står til Skipper, selvom det bliver uden den store stemmesluger, Johanne Schmidt-Nielsen, der ved sidste valg fik over 40.000 stemmer, hvilket var mere end Lars Løkke (V).

- Vi kan brede armene endnu mere ud. Vi skal blive endnu større, stærkere og favne endnu flere. Vores drøm om et mere lige, grønt og solidarisk samfund er lyslevende. Vi er langt fra færdige, sagde Pernille Skipper.

Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan Dansk politik Enhedslisten vil gøre op med høje politikerpensioner

Tak til Johanne
Den nye politiske ordfører takkede da også forgængeren foran de omkring 500 græsrøder.

- En person, der har givet ikke bare sit arbejdsliv og sin fritid, men også sin utrolige drivkraft, sit engagement og sit temperament til Enhedslisten. Du har mildest talt taget din del af slæbet, Johanne, sagde Pernille Skipper.

Johanne kom derefter op på scenen og til solide klapsalver fik hun blomster af Skipper.

Johanne Schmidt-Nielsen og kulturminister Bertel Haarder har flere ting til fælles. De holder af litteratur, risengrød og hønsekødssupper med kød- og melboller. Og så har de begge et heftigt temperament. (Foto: jens Dresling/Polfoto) Politik Johanne: Jeg kommer til at savne Bertel

(Foto: Niels Hougaard) Dansk politik Johanne: Min efterfølger er mere erfaren end jeg var

Opsang til bønderne
Pernille Skipper rundede sin tale af med de politiske hovedlinjer i Enhedslisten.

- Det er demokratiet og ikke en grådig finanssektor, der skal bestemme over vores økonomi. Vi kan simpelthen ikke overlade vores klima og vores miljø til Venstrebønderne.

- Og kære venner. Vi må aldrig lade vores samfund knække midt over. Vi skal altid insistere på lighed og på fællesskab, sagde Pernille Skipper.

Når Enhedslisten næste weekend holder årsmøde i Gladsaxe, får Johanne Schmidt-Nielsen en mindre fremtrædende rolle, mens Pernille Skipper som ny politisk ordfører skal være frontfigur. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Efter Johannes farvel: Her er Skippers skræk

97 kommentarer
Vis kommentarer