Skjult kærlighed: Knaldrød pressechef vild med Joachim B.

Enhedslistens overspindoktor på Christiansborg er i feriehumør og udpeger de otte blå politikere, som helt særligt beriger den politiske debat og folkestyret. En af dem er ellers venstrefløjens hadefigur nummer ét

Joachim B. Olsen er ikke bange for de svære debatter, lyder den pludselige ros fra Enhedslisten. Foto: Ernst van Norde
Joachim B. Olsen er ikke bange for de svære debatter, lyder den pludselige ros fra Enhedslisten. Foto: Ernst van Norde

Udsigten til en dejlig ferie i det kommunistiske Vietnam har gjort Enhedslistens pressechef, Emil Nielsen, i så godt humør, at han uopfordret kaster sjældne roser i retning af otte politiske modstandere fra blå blok.

Herunder Joachim B. Olsen som ellers - ifølge EL-pressechefen - er direkte 'forhadt' på venstrefløjen.

Ifølge Emil Nielsen - der bl.a. har fungeret som spindoktor for partiets frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen - har dansk politik ikke vist sig fra sin bedste side de seneste uger. Alligevel skriver han på Twitter:

'Som et sjældent forsøg, her inden jeg smutter på ferie, vil jeg rose de politiske modstandere, som jeg synes – uagtet politisk uenighed – beriger både den politiske debat og vores folkestyre'. (artiklen fortsætter under billedet)

Opdateringen har vakt opsigt på Christiansborg. Muligvis fordi mange håbede, at netop de var blandt dem, som 'beriger vores debat og folkestyre'.

Men det blev 'blot' til otte navne.

I flokken af politiske modstandere, som får ros, finder man to medlemmer af Liberal Alliance, tre fra Venstre, to fra Dansk Folkeparti og en konservativ.

Herunder kan du læse, hvem der er den knaldrøde pressechefs favoritter i blå blok.

Ifølge Emil Nielsen er ingen - 'med god grund' - så forhadt på venstrefløjen som LA's finansordfører Joachim B. Olsen.

'Men jeg indrømmer at jeg har et svagt punkt (for Joachim B. Olsen, red.). En af højrefløjens skarpeste debattører. Altid velforberedt. Styr på substansen og stiller beredvilligt op – selv til de sværeste debatter og interviews', skriver den røde pressechef om venstrefløjens angivelige hadeobjekt nummer et. (artiklen fortsætter under billedet)

 

Den konservative gruppeformand og politiske ordfører Mette Abildgaard er åbenbart så grøn, ordentlig og ærlig, at hun næsten kan få den røde spindoktor til at skifte politisk standpunkt. (artiklen fortsætter under billedet)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er den 'sværeste men i en 'liga for sig selv'. (artiklen fortsætter under billedet)

Dansk Folkepartis motorcykelglade sundhedsordfører Liselott Blixt roses for omsorg og indignation. (artiklen fortsætter under billedet)

'Jeg er fan i det skjulte', skriver Emil Nielsen om den politiske veteran Bertel Haarder (V). Så nu er det ikke skjult længere. (artiklen fortsætter under billedet)

Debatterne mellem Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Enhedslistens Pelle Dragsted er angiveligt den bedste kur mod politikerlede. (artiklen fortsætter under billedet)

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod er både høflig, begavet og velklædt. (artiklen fortsætter under billedet)

 

Hvis Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann holder fast i sit overskud og humor, bliver han som kommende statsministerkandidat svær at slå for de røde, mener Emil Nielsen. (artiklen fortsætter under billedet)

LA-formand stopper i protest mod Joachim B.