Skuffet Løkke-hjælper i nedsættende angreb på Mini-Tulle

Hernings borgmester Lars Krarup kommer med en spydig kommentar til DF's unge komet, Peter Kofod

Lars Krarup skyder med skarpt mod Dansk Folkeparti på flere fronter. Polfoto: JENS HENRIK DAUGAARD, CLAUS BONNERUP
Lars Krarup skyder med skarpt mod Dansk Folkeparti på flere fronter. Polfoto: JENS HENRIK DAUGAARD, CLAUS BONNERUP

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod er både 'faktaresistent' og en nybegynder i politik.

Sådan lyder angrebet fra Hernings Venstre-borgmester Lars Krarup, efter at den nye politiskole i går definitivt ikke kom til at ligge i Herning.

DF's retsordfører Peter Kofod mener, at det hele tiden har været i forligskredsens aftale, at den nye politiskole skulle ligge i eksisterende bygninger.

Men det vil Herningborgmesteren, der præsenterede en grund og plan for nybyggeri, ikke kommentere.

- Jeg gider ikke svare på, hvad en faktaresistent politiker med halvandet års erfaring hævder, siger Lars Krarup til BT.

Se også: Her er storfavoritten efter Løkkes kæmpekoks

Løkke-væbner
Lars Krarup var en meget tro væbner for Lars Løkke under formandsopgøret i Venstre i 2014 mellem Kristian Jensen og Lars Løkke.

Krarup forsvarede offentligt Løkke i sagen om tøjkøb på partiets regning. Anderledes går Krarup nu til angreb på regeringens støtteparti.

Både Peter Kofod, men også DF-formanden Kristian Thulesen Dahl.

’Det ikke at sige noget, er også at sige noget, Kristian Thulesen Dahl’, skrev Lars Krarup ledsaget af et billede af en struds på Twitter.

Flere Venstre-folk i folketingsgruppen fortæller til Ekstra Bladet, at de er utilfredse med de angreb, som Hernings borgmester, Lars Krarup, rettede mod DF-formanden, Kristian Thulesen Dahl, i weekenden.

Venstre-kilderne frygter, at den krasse DF-kritik går ud over muligheden for at lave reformer med støttepartiet på Christiansborg.

Se også: Nu blander Gade sig: Politiskole skal til Holstebro

Pind for skud
Utilfredsheden i Venstre-flokken rammer også forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind (V). Den tidligere ’sherif’ i Justitsministeriet har travlt med at blande sig i debatten om politiskolen.

’For dem, der vil dansk politi det godt, er det her en møgdag’, skrev Søren Pind på Twitter mandag, da Herning blev droppet.

Faktisk har forsknings- og uddannelsesministeren haft mere travlt med politiskolen end med sit eget område, hvis man dømmer ud fra Pinds aktivitet på Twitter.

Siden 1. januar har Søren Pind opdateret eller retweetet ni gange om forsknings- og uddannelsespolitik, mens han hele 13 gange har skrevet om politiskolen og dens placering.

Venstre-folkene frygter, at Søren Pinds sure opstød mod DF kommer til at gå ud over muligheden for at få en reform af SU’en i hus. Der sidder Pind nemlig for bordenen, når forhandlingerne med DF går i gang.

Søren Pind har ikke ønsket at udtale sig til Ekstra Bladet.

Politiskolen

Det står der i regeringsgrundlaget om politiskolen:

’Regeringen vil placere den nye politiskole i Herning. En nybygget politiskole imødekommer politiets fremtidige behov, og placeringen i Herning bidrager til en bedre balance mellem landsdelene.’

Se også: Engell: Løkke ydmyget i politiskole-farce

Fem skarpe til Lars Krarup

Herning er med borgmesterens egne ord blevet taber i spillet om at huse en ny politiskole.

Den nye politiskole i det vestlige Danmark kommer til at ligge i eksisterende bygninger. Og det bliver ikke i Herning.

Det står klart, efter at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har bøjet sig for pres fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), kalder forløbet for uskønt og uværdigt for politikerne.

- Vi har tabt. Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkepartis formand, red.) har vundet, siger han.

- Hvad mener du med, at Kristian Thulesen Dahl har vundet?

- Kristian Thulesen Dahl er formand for støttepartiet for regeringen. Regeringen har i regeringsgrundlaget skrevet, at politiskolen skal ligge i Herning. Dansk Folkepartis store stemmesluger i Midt- og Vestjylland (folketingsmedlem Dennis Flydtkjær, red.) gik til valg på at kæmpe for at få politiskolen til Herning.

- Den kamp ville jo ikke være særlig svær for Thulesen Dahl, eftersom det står i regeringsgrundlaget. Men det er de løbet fra.

- Ved ikke at sige noget, er det blevet sådan, at det bliver i eksisterende ejendomme, mod al fagkundskabs anbefalinger. Sådan er det.

- Men at Kristian Thulesen Dahl ligefrem skulle have vundet - det lyder, som om han får noget ud af det?

- Han får da i hvert fald sin vilje.

- Du sagde på TV2 News tidligere i dag, at politiskolen nu formentlig ender i Thulesen Dahls valgkreds, nemlig Vejle. Det lød næsten som en beskyldning om kammerateri eller sognerådspolitik. Er det det?

- Det er dig, der kalder det kammerateri, ikke mig. Jeg tror bare, at det er det, der vil ske. Og det tror jeg godt, han har vidst.

- Hvad har det kostet jer af ressourcer?

- Vi har brugt rigtig meget tid på at forholde os til faglige og saglige argumenter. Jeg og mange andre har brugt to års arbejde på det her.

- Det at placere en skole er ikke normalt noget, der skal gøres til et parlamentsspørgsmål. Det er normalt en minister- og regeringsbeslutning. Derfor mener jeg, at vi var nået i mål.

- Men så er der sket noget ekstraordinært, nemlig at Thulesen Dahl synes noget andet. Han har vundet. Og Herning har tabt. Nu håber jeg bare, at politiet ikke ender som de egentlige tabere.

- Er du vred på Dansk Folkeparti?

- Vrede nytter ikke noget. Jeg prøver at forholde mig nøgternt til tingene. Men jeg så, at DF forleden sagde, at Søren Pape Poulsen ikke lyttede. Sådan et udsagn skulle man nogle gange tage "sig selv"-testen på. Det kunne jo være, det var DF, der ikke lyttede.

- Mener du, at I har nogle statslige arbejdspladser til gode nu?

- Den diskussion vil jeg ikke gå ind i. Vi er vant til at klare os selv i Herning.

126 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere