Sladrede om Thornings skattesag: Nu er de kærester

V-minister brød tavshedspligt: Spredte homo-rygte til ny kæreste, men fortiede fælles fortid ved ambassadefest

Troels Lund Poulsen med sin nye kæreste Anne Simonsen til havefest hos den amerikanske ambassadør i Danmark. Hun var som ministersekretær for Troels Lund Poulsen, dybt involveret i ministeriets praktiske håndtering af Skats afgørelse i sagen om Thorning-Kinnock. Foto: Hanne Rask/All Over
Troels Lund Poulsen med sin nye kæreste Anne Simonsen til havefest hos den amerikanske ambassadør i Danmark. Hun var som ministersekretær for Troels Lund Poulsen, dybt involveret i ministeriets praktiske håndtering af Skats afgørelse i sagen om Thorning-Kinnock. Foto: Hanne Rask/All Over

De arbejdede tæt sammen i døgndrift, da Thornings skattesag eksploderede. Nu er de kærester.

Så hvis tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) stadig har en glødende interesse for Helle Thornings fortrolige skatteforhold eller for sladder om Stephen Kinnocks seksuelle observans, så er hans nye kæreste den helt rigtige.

Kæresten, Anne Nørgaard Simonsen, var nemlig hans ministersekretær i skatteministeriet – og det var til hende, at Troels Lund brød sin tavshedspligt ved at sprede rygtet om, at Thornings mand var homoseksuel.

Se også: Ministersekretær: Troels Lund gav mig bøsserygte

Den historie kunne flere ugeblade allerede have skrevet i slutningen af august, da Troels Lund præsenterede sin nye kærlighed ved en havefest hos den amerikanske ambassadør i Danmark.

Men den nuværende erhvervs- og vækstminister ruttede ikke ligefrem med oplysningerne i ambassadørens have.

– Vi har mødt hinanden gennem nogle, vi kender. Jeg kender også Anne fra gamle dage, fortalte Troels Lund Poulsen til bl.a. Se og Hør.

Anne Simonsen blev den dag blot præsenteret som jurist i Moderniseringsstyrelsen. Forholdet var nogle måneder gammelt, lød det.

Sladrede om bøsserygte
Troels Lund kunne dog også have sagt: – Det var i øvrigt til Anne, at jeg i 2010 spredte rygtet om, at Stephen Kinnock var bøsse.

Men ’ingen spurgte’ om hun havde været ministersekretær i Skatteministeriet, skriver Troels Lund i en mail til Ekstra Bladet som forklaring på, at parret ikke nævnte, at de havde arbejdet tæt sammen i Skatteministeriet.

Se også: Troels Lund Poulsen: Jeg spredte homorygter om Kinnock til mine ministersekretærer

Da Anne Simonsen i marts 2013 vidnede i Skattesagskommissionen, erkendte hun, at Troels Lund havde fortalt hende om det såkaldte homorygte. Det kom også frem, at hun havde havde gemt en kopi af den ni sider lange afgørelse i skattesagen, som senere blev lækket til BT.

Flere medier bed ligeledes mærke i, at Anne Simonsen nærmest døgnet rundt havde stået på pinde for skatteministeren.

Arbejdsuger på 80 timer og aftenarbejde var normalt – og ’jeg blev bedt om utrolig mange ting af ministeren’, forklarede hun.

I presse-referaterne fra hendes vidneudsagn fremstilles hun som utilpas, ikke helt samarbejdsvillig og med en begrænset hukommelse.

– Det erindrer jeg ikke noget om, desværre, lød det gang på gang fra Anne Simonsen.

Men det var altså især spørgsmålet om homorygtet, der trak de store overskrifter efter hendes forklaring.

Troels Lund havde nemlig selv benægtet, at han havde spredt rygtet. Både homorygtet og indholdet af de ni sider blev som bekendt lækket til BT.

Skattesagskommissionen skulle undersøge anklager om politisk indblanding og alvorlige brud på tavshedspligten i forbindelse med lækagen af Thornings skattesag.

Se også: Skattesagen: Derfor spredte jeg homorygter om Thornings mand

243 kommentarer
Vis kommentarer