Slagsmål i sigte: DF vil sabotere Hjorts pensions-plan

Dansk Folkeparti vil forsøge at finde flertal uden om regeringen for et nyt pensionssystem til politikerne

Peter Skaarup (foto: Claus Bonnerup)
Peter Skaarup (foto: Claus Bonnerup)

Der er lagt op til regulært pensionslagsmål i Folketinget den kommende tid.

Efter at Ekstra Bladet har afsløret, at regeringen vil hæve politikernes pensionsalder, men frede deres lukrative pensionsordning, så melder Dansk Folkeparti sig klar til kamp.

Claus Hjort Frederiksen (foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik Afsløring - Her er Hjorts plan: Vil frede gylden politiker-pension

Partiets gruppeformand Peter Skaarup varsler således et opgør med den tjenstemandspensionsordning, som politikerne er på, og som finansminister Claus Hjort Frederiksen ønsker at beholde. 

- Vi synes, at man skal lave om på ordningen og gerne samle et flertal uden om regeringen for det. Pensionsordningerne stiger for meget og for hurtigt. Det skal minde mere om andre danskeres pensionsordning, siger Peter Skaarup, der gerne ser, at politikerne kommer på en arbejdsmarkedspensionsordning, som den mange dansker er på.

’Helt ekstremt lukrativ’
Dermed lægger Peter Skaarup sig op ad det pensionsforslag, den såkaldte vederlagskommission kom med tidligere på året. Kommissionen slog ved denne lejlighed fast, at politikernes pensionsordning er ’helt ekstremt lukrativ’.

Der er således tale om, at ordningen svarer til, at ministre årligt optjener 1.004.000 kroner i pension, mens tallet er 317.000 kroner om året for folketingsmedlemmer.

Det svarer til en pensionsudbetaling fra arbejdsgiveren på hele 69 procent for ministrene og 42 procent for folketingsmedlemmerne.

- Man skal kigge på det, der var fuldstændig rigtig set af kommissionen, lyder det fra Peter Skaarup., der fortsætter:

- Den var netop meget kritisk over for, at selve pensionen er så favorabel i forhold til andre dele af arbejdsmarkedet. Man må sige, at sådan nogle ordninger bør være nogenlunde lig det, andre mennesker kender. Der er ingen rimelighed i, at politikerne skal behandles bedre end gennemsnittet af den danske befolkning.

Enhedslisten har også tænkt sig at råbe op om de gyldne pensioner.

1 af 2 Claus Hjort Frederiksen (foto: Lars Krabbe)
2 af 2 Peter Skaarup (foto: Claus Bonnerup)
347 kommentarer
Vis kommentarer