Slagsmål på højrefløjen: 'Det er forargeligt og jeg bliver rasende'

DF's Søren Espersen går til massivt modangreb efter hård teologisk kritik af Kristian Thulesen Dahl

Søren Espersen er rasende (foto: Finn Frandsen)
Søren Espersen er rasende (foto: Finn Frandsen)

Der er udbrudt krig på højrefløjen i dansk politik.

Anledningen er en artikel i Tidehverv - et tidsskrift, der er tæt forbundet med den islamkritiske teologiske bevægelse af samme navn samt Krarup-familien.

I en artikel skrevet af tidehvervspræst Claus Thomas Nielsen bliver DF-formand Kristian Thulesen Dahl kaldt en ’vælgerbedrager’ og 'levebrødspolitiker’.

Præsten mener således, at Kristian Thulesen Dahl såvel som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har været skandaløst passive, når det gælder truslen fra islam. 

Ekspert i politisk løgn og bullshit, ifølge familien Krarups blad. :Foto: Marie Katrine Kragh Dansk politik Hårdt angreb på Tulle fra egne rækker: Vælgerbedrager og levebrødspolitiker

Den kritik har mildest talt fået næstformand i Dansk Folkeparti, Søren Espersen op i det røde felt.

- Jeg synes, at det er en gang sofistikeret, teologisk flueknepperi. Det kan man da godt sidde og hygge sig med i de stille stunder over en cognac og store cigarer, siger Søren Espersen og tilføjer:

- Jeg synes, at teologer skal kæmpe mod islam - det siger de i deres præsteløfte, at man skal gøre. Men derfra og til det Agnete Raahauge (Søren Krarups, datter, red.) siger: ’Vi er ikke politikere, vi er teologer’ - og derefter kommer hun med det politiske statement, at vi skal lukke grænsen... Det er fint nok – jeg er sagt ironisk sikker på, at hun kan gøre det ene mand, hvis hun bliver valgt til Folketinget.

- Det er et skammeligt angreb på Kristian Thulesen Dahl. Det er helt uden for al anstændighed at betragte ham som en levebrødspolitiker. Hvis han havde været levebrødspolitiker, så havde han været medlem af Det Konservative Folkeparti eller Venstre, og så havde han været statsminister i dag.

- Vi har siden valget i juni foretaget 28 stramninger på udlændingepolitikken, imens har teologerne her siddet i deres parnas og holdt deres søndagsgudstjeneste. Det er realiteterne, og derfor irriterer det mig voldsomt. Jeg synes, at en mand som Claus Thomas Jensen – som jeg i øvrigt kender værdig godt – skulle skamme sig, lyder det fra Søren Espersen, der tilføjer:

- Hvis de folk, der bjæffer med, tror, at vi kan ændre dansk udlændingepolitik i løbet af to dage, så tager de fejl.

- Krarup-familien har over en længere periode haft en relation til Dansk Folkeparti. Hvordan har du det med, at det kommer fra et organ, hvor de er repræsenteret?

- Hvis jeg var redaktør for Tidehverv, ville jeg også have bragt artiklen. Tidehverv er et ordentligt frit blad, hvor man kan skrive, hvad man vil. Det har Claus Thomas Jensen også fuld ret til.

- Jeg noterer mig med glæde, at Søren Krarup ikke vil være med i karaktermordet på Kristian Thulesen Dahl.

Tulle har ikke fattet islam, mener Søren Krarup. Foto: Finn Frandsen Dansk politik Søren Krarup om DF-formanden: Thulesen Dahl har dummet sig

- Søren Krarup bakker dog op om pointen i artiklen om en europæisk version af islam...

- Kristian Thulesen Dahl nævner dette i en artikel i Ræson i håbet om, at der er kræfter som Naser Khader og andre fornuftige muslimer, som kan tage kampen op. De har bare ikke den store chance, men det er et håb, som er typisk for Kristians optimisme. Jeg tror ikke, at det har nogen gang på jorden, og det tror Kristian givetvis heller ikke selv.

- Det bliver så straks dissekeret i de her teologiske, sofistikerede kredse, hvor man sidder og botaniserer i et enkelt lille hår i suppen. Det, synes jeg, er forargeligt, og jeg bliver rasende på de folk, der er med i det her spil.

– Men du er ikke rasende på Søren Krarup?

- Nej. For Søren Krarup siger direkte, at han ikke kunne drømme om at deltage i et karaktermord på Kristian Thulesen Dahl. Thulesen er en ordentlig politiker og en af de bedste på Christiansborg, siger Søren Espersen.

226 kommentarer
Vis kommentarer