Slagter blå blok: Løkke detonerer ny bombe

Lars Løkke Rasmussen går nu målrettet efter en regering hen over midten

- Blå blok er imploderet, lyder det fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup. Producer: Martin Lorentsen

Lars Løkke Rasmussen har detoneret endnu en bombe.

Statsministeren vil gå aktivt efter en regering hen over midten, hvilket dermed kan blive med Socialdemokratiet og de radikale. Dermed signalerer han, at det ikke kan lade sig gøre at fortsætte i regering med de nuværende partnere, de konservative og Liberal Alliance.

På baggrund af valgkampen mener Løkke ikke, at det er realistisk at fortsætte i den nuværende regeringskonstellation.

- Der er brug for samling på midten, lyder det fra statsministeren på TV2 News.

- Hvis Venstre får et styrket mandat i morgen, vil jeg bruge al min energi, kræfter, kompetencer og erfaring for at se, om det er ladsiggørligt at samle en regering med ansvarlige rutinerede partier hen over midten. Der er brug for at bygge bro.

Lancerede bog
- Hvilke partier vil du samle på midten?

- Jeg vil ikke udelukke nogen på forhånd. Og jeg siger ikke farvel til mine regeringskolleger, jeg har haft et godt samarbejde med. Der er bare brug for at se, om det ikke kan lade sig gøre at bygge et projekt omkring midten af dansk politik, siger Løkke.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er både Søren Pape (K) og Anders Samuelsen (LA) allerede blevet orienteret om, at Løkke havde chok-meldingen på trapperne.

Tidligere i valgkampen lancerede Løkke bogen 'Befrielsens øjeblik'. Heri åbnede han op for et regeringssamarbejde ind over midte med Socialdemokratiet. Men nu har statsministeren altså planer om at gå skridtet videre og gå aktivt efter en regering over midten.

1329 kommentarer
Vis kommentarer