Annonce:
Annonce:

Slut med Uber: Nu tilbyder nyt firma 'pakke-kørsel'

Uber stopper officielt al kørsel i Danmark den 18. april. Chaufførerne fra Uber er klar med et nyt fragt-firma, der tilbyder kørsel med pakker

Den nye transport-app 'habil' tilbyder både fragt og personkørsel. foto: habil og Polfoto
Den nye transport-app 'habil' tilbyder både fragt og personkørsel. foto: habil og Polfoto
Annonce:
Følg Politik

Smart som fragt - billigt som Uber.

Sådan lyder sloganet fra den nye dele-økonomiske fragt-tjeneste - habil. Det er ikke kun sloganet, der minder om et andet firma, det vil ansigterne bag rattet også. Der vil nemlig primært være tidligere Uber-chauffører i de 'nye' fragtbiler.

Og lanceringen af 'habil' kommer meget belejligt, da de slår bildøren op samme dag, som Uber drejer nøglen om.

- Habil er Danmarks nye transport-app, hvor du kan bestille en bil, lidt som du kender fra Uber, og du vil sikkert også kunne genkende designet, for det ligner lidt det, som man har set hos Uber eller noget af det. Her har man mulighed for at få fragtet ting fra A til B, siger presseansvarlig for habil, Nicolai Jørgensen til Ekstra Bladet.

Nye retssager kan udløse kæmpebøder til Uber

Annonce:

Uber har officielt sidste arbejdsdag tirsdag den 18. april. Det sker efter et frontalt sammenstød med en ny taxi-lovgivning, der har sat nye standarder for, hvilke forhold der skal være i en bil, der bliver brugt til taxi-kørsel.

- Der er rigtig mange Uber-chauffører, der har valgt at komme over hos os. Vi starter ud med 200 chauffører, men der er 500, som allerede har tilmeldt sig. De skal bare igennem vores registrerings-proces, siger Nicolai Jørgensen.

Den presseansvarlige kender ikke tallene for, hvor mange personbiler der er tilmeldt kontra store fragtbiler, men oplyser, at der også vil være store lift-biler og kassevogne.

Artiklen forsætter under billedet:

Den 18. april lancerer habil deres nye fragt-tjeneste, der både vil fragte pakker, mobiltelefoner og nøgler. Foto: habil
Den 18. april lancerer habil deres nye fragt-tjeneste, der både vil fragte pakker, mobiltelefoner og nøgler. Foto: habil

Pakke eller frakke?
Habil giver, ligesom Uber gjorde, alle med en bil mulighed for tjene lidt ekstra penge, som de kalder det. Som kunde hos den nye tjeneste kan du fragte alt. Det kan være alt fra tøj, telefoner, et møbel eller andet.

- Man skal aktivt vælge i appen, hvad det er, man skal have fragtet. Det kan være alt fra den mindste ting på 10 x 10 centimeter til helt store ting, da vi også har lift-vogne, fortæller Nicolai Jørgensen.

Annonce:

Selvom habil har en officiel grænse for pakkens minimum størrelse på de 10 x 10 centimeter, så vil det stadigvæk være muligt at transportere mindre ting, ja sågar ting, der ikke er en normal 'fragt'-pakke.

- Man kan sige, at vi kan ikke tage stilling til, om du skal have flyttet et sæt nøgler eller en flyttekasse. Du kan bestille en bil til at fragte din telefon, og du kan så hoppe med i bilen, det er ikke ulovligt.

- Man skal have en ting med, som skal fragtes, om det så er en mobiltelefon eller en flyttekasse, det er alene kunden der sætter en grænse der, siger Nicolai Jørgensen.

I følge fragtfirmaet habil er der intet i lovgivningen til hinder for, at man følger med sin pakke i bilen. Habil oplyser videre, at de blot har gransket lovgivningen og fundet nye muligheder i transportbranchen, derudover oplyser de også, at de skulle have lavet et samarbejde med Skat.

- Skat kan hverken be- eller afkræfte, at der er et konkret samarbejde mellem Skat og habil, oplyser Lea Tang Møller, der er presse-medarbejder hos Skat, der været rundt i de forskellige afdelinger, for at forhøre sig, men uden resultat.

Annonce:

I appen skal kunden skrive, hvilken type pakke, man vil have fragtet. Chaufførerne vil ikke scanne eller på anden måde tjekke pakken.

Habil opfordrer dog ikke folk til at køre med, men de kan ikke kontrollere det, da man laver bestillingen over appen. Appen vil blive lanceret tirsdag den 18. april enten klokken 12.00 eller 18.00, alt efter om det tekniske fungerer, oplyser habil.

Formanden for taxinævnet, Jens Jørgen Nygaard, kender ikke til den fragt-tjeneste habil og vil ikke udtale sig om den nye fragt-tjeneste.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: