Annonce:
Annonce:

Sms afsløret: Boje krævede penge med det samme

Lars Boje Mathiesen afviste i sidste uge, at der var tale om et ultimatum. Men nu viser en sms, at han ikke ville 'finde sig i', hvis 350.000 ikke blev udbetalt 'i dag'. Hovedpersonen er 'glad for', at fakta kommer frem

Ekstra Bladet fangede tidligere Nye Borgerlige-formand Lars Boje Mathiesen i Aarhus, hvor vi spurgte ind til de mange penge, som han ifølge hovedbestyrelsen havde bedt om

En sms viser, at Lars Boje Mathiesen ikke ville 'finde sig i', hvis 350.000 kroner ikke blev udbetalt med det samme. I sidste uge afviste han ellers, at der var tale om et ultimatum.
Annonce:
Følg Politik

Der var 'grænser for', hvad Lars Boje Mathiesen ville finde sig i.

Og derfor krævede den detroniserede Nye Borgerlige-leder 350.000 kroner til en personlig branding-kampagne udbetalt omgående fra partiet torsdag i sidste uge.

De nye oplysninger fremgår af en hidtil ikke -offentliggjort sms fra Lars Boje Mathiesen til Nye Borgerliges sekretariatschef, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Det strider umiddelbart imod Lars Bojes egen udlægning, hvor han over for Ekstra Bladet pure har afvist, at der var tale om et ultimatum.

Men i sms'en, som Ekstra Bladet har fået verificeret, skriver Boje:

'At de forhaler en formandsudbetaling af de personlige sponsorater, som man selv har skaffet, og som skal bruges til at betale for et koncept, der blev besluttet i sommer ... er fuldstændig uacceptabelt, og jeg forventer, at det straks bliver bragt i orden, og pengene bliver udbetalt i dag til min konto af (navn red.).'

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Sms'en, som er sendt fra Lars Boje klokken 9.47 torsdag i sidste uge direkte til Nye Borgerliges sekretariatschef, Lars Eldrup, er opsigtsvækkende, da det er første gang, den tidligere NB-formands krav direkte til partiets administrative top om omgående udbetaling af partimidler kommer frem.

Fem gange
Lars Eldrup bekræfter sms'ens ægthed over for Ekstra Bladet:

- Det er en sms, han sendte torsdag i sidste uge til mig.

- Efterfølgende holdt vi et møde, hvor han var meget vred og gentog fem gange, at pengene skulle udbetales på hans konto i eftermiddag eller allersenest fredag morgen; ellers ville han trække sig som formand og melde sig ud. Det bad han mig gå videre med til partiets hovedbestyrelse, siger Lars Eldrup til Ekstra Bladet.

- Så det meldte jeg videre til Jesper Hammer (organisatorisk næstformand, red.), som indkaldte til møde. 

Annonce:

- Mødet handlede om andre ting. Men jeg skrev det ned på min blok og gik straks videre med det. 

'Sgu ikke hørt'
Ekstra Bladet konfronterede fredag Lars Boje Mathiesen med de opsigtsvækkende anklager om pengekrav, som Nye Borgerliges organisatoriske næstformand, Jesper Hammer, skrev om i en mail til partiets medlemmer.

Men her afviste Boje pure, at han havde krævet 350.000 udbetalt omgående:

- Altså hvad? Nej, et ultimatum, det har jeg sgu ikke hørt noget om.

- Det fremgår ellers af mailen fra Nye Borgerlige ...

- Nå ja, men bare fordi det fremgår af mailen, behøver det jo ikke at være sandt. Jeg har kun lige skimmet den mail.

Afsløringen af sms'en med Lars Bojes krav om omgående udbetaling af de 350.000 kroner til en brandingkampagne kommer oven i andre andre beskeder afsløret i B.T., hvor Lars Boje også har sat sin formandspost på spil, hvis han ikke fik et formandshonorar i form af en uopsigelig kontrakt på fire år.

Annonce:

Lars Boje Mathiesen blev sent torsdag aften ekskluderet af Nye Borgerlige og dermed afsat som formand.

Pernille Vermund har mandag meddelt, at hun genopstiller til Folketinget for at kunne lede Nye Borgerlige.

Bombe: Vermund stiller op igen

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Boje: Det bekræfter min version

Lars Boje Mathiesen, da Ekstra Bladet mødte ham fredag i sidste uge. Foto: Ernst van Norde
Lars Boje Mathiesen, da Ekstra Bladet mødte ham fredag i sidste uge. Foto: Ernst van Norde
 

Ekstra Bladet har mandag bedt Lars Boje Mathiesen kommentere den sms, han har sendt til partiets sekretariatschef.

Men den ekskluderede eksformand afviser, at sms'en viser, at han stillede Nye Borgerlige over for et ultimatum for at få 350.000 sat ind på sin konto:

'Jeg er glad for, at fakta i sagen nu endelig kommer ud. At de så er blevet så desperate grundet medlemsflugt, at de lækker til højre og venstre, bekræfter jo netop min pointe om en usund kultur, som jeg ønskede et opgør med,' skriver Lars Boje til Ekstra Bladet.

Annonce:

'Og den sms understøtter, præcis hvad jeg har sagt hele tiden. At jeg var utilfreds med, at de tilbageholdt mine penge af taktiske årsager i en lønforhandling og bad om, at det straks ophørte, og de blev udbetalt. Men det er jo netop IKKE et ultimatum, som de løgnagtigt påstår, og jeg vil kraftigt opfordre dem til at fremlægge et bevis for den horrible påstand, de har fremsat.'

'Jeg er heldigvis overbevist og betrygget i, at sandheden kommer frem bid efter bid i denne sag, præcis som det gør i denne sms, som jo netop bekræfter det, jeg har sagt. Jeg var utilfreds med deres vanvittige ageren, hvor de havde taget mine valgmidler som gidsel i en lønforhandling, men at jeg NETOP IKKE fremsatte et ultimatum.'

Vermunds vilde fortid: 'Fuck, hvad har jeg gjort?'

Hør alt om Lars Boje Mathiesen og Nye Borgerlige i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: