Snart kan alle ungdomsuddannelser fejre eksamen med vogntur

Transportministeren gør det nu muligt for alle unge at fejre eksamen med en køretur i gaderne

Det er nu ikke kun de klassiske studenter, der har lov til at køre studenterkørsel. (Arkivfoto: Linda Johansen)
Det er nu ikke kun de klassiske studenter, der har lov til at køre studenterkørsel. (Arkivfoto: Linda Johansen)

Fra og med juni får eksempelvis frisører og håndværkere også muligheden for at slutte sig til studenternes eksamenskørsel.

Regeringen har besluttet, at alle ungdomsuddannelser af mindst to års varighed nu giver adgang til den traditionsrige vogntur, der markerer, at sidste eksamen er overstået.

Det fortæller transportminister Hans Christian Schmidt (V).

- Jeg synes, at studenterkørsel er en festlig, dansk tradition, som endnu flere unge skal have mulighed for at deltage i, siger han i en skriftlig kommentar.

Indtil nu har det været forbeholdt elever fra de gymnasiale uddannelser at køre på besøg hos klassekammeraternes forældre, når uddannelsen er færdiggjort.

Men Hans Christian Schmidt fortæller, at de nye regler allerede vil gælde fra juni og derfor også vil gavne de unge, der bliver færdige med deres erhvervsuddannelser til sommer.

- De nye regler kommer til at træde i kraft fra 1. juni i år, og det betyder, at de mange unge, der afslutter deres ungdomsuddannelse her til sommer, også vil kunne køre studenterkørsel, lyder det fra transportministeren.

27 kommentarer
Vis kommentarer