Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata, eller du kan give os besked, hvis en annonce er upassende, rummer fejl eller er ulovlig.
eller
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
At fjerne konkret mål åbner for endnu flere sygeplejersker, siger ordfører
Socialdemokratiet kan ikke se løftebruddet i, at man ikke længere vil stå på mål for, at der skal komme 1000 flere sygeplejersker. / Foto: Jens Dresling
Det har udløst hårde ord om løftebrud fra blandt andre Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Sundhedsordfører for Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen, afviser dog pure.
- Det er nærmest det modsatte. Målet er endnu højere i dag - nærmere 1500. De 1000 var en måde at italesætte behovet på. Vores holdning er, at det er 1000 plus.
- For det er behovet. Så vi løber ikke fra nogen som helst løfter. Vi har det samme store fokus på at finde løsninger på at skaffe mange flere sygeplejersker, siger han.
Et rundt tal 1000 var et konkret tal, man kunne holde jer op på. Hvorfor fjerne det?
Annonce:
- Jeg synes også, at det var rigtigt godt at have et tal. Det synes jeg både som sundhedsordfører og som uddannet sygeplejerske.
- Det var også med til at sætte ord på det store behov der var og er. Socialdemokratiet siger jo også stadigvæk, at vi skal have mange flere sygeplejersker.
Ikke flere men færre
For den tidligere regering var det ambitionen at skaffe 1000 flere sygeplejersker. Men antallet af sygeplejersker på de offentlige sygehuse er faktisk faldet de sidste par år.
Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen over "Antal beskæftigede på offentlige sygehuse i Danmark". Her viser tal for faggruppen sygeplejersker:
3. kvartal 2022: 39.731
2. kvartal 2022: 39.641
1. kvartal 2022: 40.853
4. kvartal 2021: 40.748
3. kvartal 2021: 41.475
2. kvartal 2021: 41.887
1. kvartal 2021: 41.475
4. kvartal 2020: 40.688
3. kvartal 2020: 40.884
Er det ikke lettere at slippe uden om uden et konkret mål?
- Regeringen har besluttet, at man ikke går efter et konkret tal. Men at man vil knokle. Vi vil knokle for at skaffe flere sygeplejersker.
- De 1000 var den socialdemokratiske retorik, da vi havde regeringsmagten. Nu har en ny regering valgt at skrive det anderledes.
Tre års kommissioner Er svaret ikke bedre løn og vilkår, hvis man vil have flere sygeplejersker?
- Det er der også sat tre milliarder kroner af til, som skal forhandles med arbejdsmarkedets parter. Og så skal Robusthedskommissionen aflevere sine anbefalinger.
Der er nedsat en kommission om året siden 2021. Er det ikke bare syltekrukker?
Annonce:
- Sådan kan jeg godt forstå, nogen tænker og spørger: Hvorfor handler politikerne ikke? Men jeg kan godt se det helt fornuftige i, at man beder en gruppe med stor erfaring komme med anbefalinger.
- Eller risikere vi at få gjort noget, som politikerne tror og synes lyder rigtigt, men som ikke har den rigtige effekt.
Kommissioner på kommissioner
Problemerne i sundhedsvæsnet er kendte. Der mangler medarbejdere - ikke mindst sygeplejersker.
Mens blandt andre fagbevægelsen og flere partier i rød blok peget på, at svaret er bedre løn- og ansættelsesforhold, har den tidligere og den nye regering nedsat kommissioner i vildskab.
Lønstrukturkomitéen:
Lønstrukturkomitéen blev nedsat i oktober 2021 efter indgrebet i sygeplejestrejken i 2021.
Den skal kigge på lønnen i det offentlige og hvad ændringer vil betyde.
Arbejdet i komitéen er dog sat på pause indtil overenskomstforhandlingerne i 2023 er færdigt.
Robusthedskommissionen:
Efter tre år i regering nedsatte daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i 2022 Robusthedskommissionen.
Den skal "komme med anbefalinger til løsninger, som kan håndtere de grundlæggende udfordringer i sundhedsvæsenet, så der sikres robusthed i opgaveløsningen og adgang til uddannet og kompetent personale i hele landet."
Kommissionen har stået stille under valg og regeringsforhandlinger og forventes at levere forslag i 2023.
Strukturkommissionen:
Den nye regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne varsler i deres regeringsgrundlag endnu en kommission for sundhedsvæsnet.
Kommissionen, der stadig ikke er nedsat, skal "udarbejde et beslutningsgrundlag, der opstiller og belyser modeller for den fremtidige organisering af sundhedsvæsnet."
Strukturkommissionen skal aflevere sine forslag i foråret 2024.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Læs mere
Her viser vi dig artikler, som en algoritme baseret på kunstig intelligens har hjulpet med at udvælge til dig.
Du kan læse mere om, hvordan algoritmerne fungerer her.