Socialdemokrat bag druk-klage: MF'er har åbenlyst alkoholproblem

Socialdemokraten Karin Gaardsted har klaget til Pia Kjærsgaard over alkoholforbruget på en politiker-rejse til Zambia. Man skal ikke sende folketingsmedlemmer med et 'åbenlyst alkoholproblem' af sted, mener hun

Karin Gaardsted
Karin Gaardsted

En flok folketingspolitikeres rejse til det afrikanske land Zambia har kastet en klage af sig til folketingets formand Pia Kjærsgaard.

Det er socialdemokraten Karin Gaardsted, der har klaget over 'danske deltageres manglende engagement og alkoholforbrug’.

(Foto: Jens Dresling) Dansk politik Politiker-druk på Afrikatur: Socialdemokrat klager til Pia K.

Over for Ekstra Bladet bekræfter Gaardsted, at hun har sendt em klagen til Pia Kjærsgaard på baggrund af politiker-rejsen.

- Det er rigtigt, at jeg har henvendt mig til Folketingets formand, når nu hun selv vælger at offentliggøre det. Der har været nogle ting, som jeg gerne ville vende med hende. Det har hun så ikke ønsket. Det er jeg skuffet over.

- Jeg synes, der var nogle væsentlige ting, vi havde behov for at diskutere. Det kunne have været fint, hvis vi havde kunnet holde det her i mindelighed.

- Vil du sige, hvem klagen drejer sig om?

- Nej.

- Vil du sige, hvilket parti vedkommende kommer fra?

- Nej.

- Pia Kjærsgaard siger til os, at hun mener, man primært skal henvende sig til vedkommende eller vedkommendes gruppeformand. Hvad siger du til det?

- Jeg ønsker, at det skal løftes op på et generelt plan, at vi er klar over, at vi har et særligt ansvar, når vi sender repræsentanter ud i verden for Danmark. Og at man i hvert fald ikke sender medlemmer af sted, som har et åbenlyst alkoholproblem, siger Karin Gaardsted, der tilføjer, at personer med et alkoholproblem skal hjælpes og i behandling.

392 kommentarer
Vis kommentarer