Socialdemokrat fryder sig over Mettes målings-lussing

En meningsmåling med stor tilbagegang til S vækker jubel hos en socialdemokratisk rådmand i Aalborg

Socialdemokraten Mai-Britt Iversen, som er rådmand for familie og beskæftigelse i Aalborg Kommune, fryder sig over målings-lussing til hendes eget parti. Privatfoto.
Socialdemokraten Mai-Britt Iversen, som er rådmand for familie og beskæftigelse i Aalborg Kommune, fryder sig over målings-lussing til hendes eget parti. Privatfoto.

Meningsmålinger skifter nogen gange som vinden blæser, og politikerne gør, hvad de kan, for ikke at lade sig gå på af modgang.

Men en Megafonmåling for Politiken, som kun gav 19,3 procent af stemmerne til Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, provokerede alligevel en følelse frem i socialdemokraten Mai-Britt Iversen, som er rådmand for familie og beskæftigelse i Aalborg Kommune.

Hun blev glad, selvom hendes parti blev ramt af en såkaldt vælgerlussing i målingen. Socialdemokraterne fik hele 26,3 procent ved valget i sommer.

- I går var en glædens dag. Socialdemokraterne styrtdykkede i en meningsmåling. Og nej jeg har ikke skiftet parti. Jeg er socialdemokrat helt igennem, skriver Mai-Brit Iversen på Facebook og fortsætter:

- Men i går blev min tillid til de socialdemokratiske vælgere genoprettet. Vi vil ikke smykkelove og inhumanitet. Danmark er ikke et småligt land. Tak til vælgerne for at stå vagt ved 'Det Danmark jeg kender'.

Se også: Engell: Mette F. står til at blive statsminister efter elendig meningsmåling

Ny måling
Samme analyse lød fra mange af de vælgere, som Megafon havde spurgt, hvorfor de fjernede krydset fra S. Det var flygtninge-politikken, som angiveligt skræmte vælgere væk fra Mette Frederiksens tropper.

Analysen om vælgerflugten på grund af asyl-stramningerne er dog på et meget spinkelt grundlag.

Få timer senere kom endnu en måling, denne gang fra Greens for Børsen, som viste, at Socialdemokratiet lå på 24,5 procent af stemmerne. En lille tilbagegang i forhold til tidligere målinger, men ikke i nærheden af Megafons målte masseflugt.

Se også: Kommentator: Socialdemokratiet står i gigantisk dilemma

Når politikere og vælgere snakker asyl-stramninger, så nævnes ofte korte opholdstilladelser, udskydelse af mulighed for familiesammenføring og beslaglæggelse af værdier fra flygtninge.

Udskudt fredagsbar
Greens målingen blev hurtigt delt af Mette Frederiksens spindoktor Martin Rossen, og den tidligere justitsminister Morten Bødskov aflyste kommentatorernes fredagsbar.

Også afløseren for Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketinget, Lars Aslan, knyttede kommentaren 'Ups;)' til Mai-Britt Iversens opslag på Facebook, mens han linkede til en artikel om den nye meningsmåling.

Se også: Mette F. i frit faldt: Så små er Socialdemokraterne

Baglandet
Målingerne kommer efter, at DR kunne berette om 12 ud af 20 kreds- og lokalformænd i det berømte socialdemokratiske bagland, som var kritiske overfor ledelsen på Christiansborg.

Det var kredsformænd fra Assens, Brønderslev, Aarhus og derudaf, som ikke mente, at der var noget at være stolte af. Mavefornemmelsen over asylstramninger var dårlig i baglandet.

I kredsforeningen i Sorø var de også utilfredse med linjen, så de skrev et åbent brev til Mette Frederiksen.

- Igennem de seneste måneder har vi med stor undren observeret en landspolitisk linje, som i vores optik ligger langt fra det socialdemokrati, vi kender, stod der i indledningen.

Det fik den politiske ordfører Nicolai Wammen til at skrive et langt svar, hvor han begrunder den førte politik.

- Det er aldrig nemt, at være et parti, der insisterer på at tage ansvar for Danmark, skriver Wammen.

Trods målingerne, der går op og ned, så er den politiske kommentator Peter Mogensen ikke i tvivl.

Trods den dårlige Megafonmåling til Socialdemokratiet, så giver den rødt flertal, da de fleste frafaldne formentlig er søgt mod De Radikale og Alternativet. I målingen er Uffe Elbæks nye parti endda det andet største i rød blok.

492 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere