Socialdemokraterne kalder indvandrerstigning for voldsom

50 års erfaring med at integrere ikkevestlige indvandrere viser store problemer, mener Mattias Tesfaye (S)

Danmark er et attraktivt land at komme til som flygtning. Men det skal være mindre attraktivt fremover, for ellers får vi store problemer med integrationen.

Det siger Socialdemokraternes indfødsretsordfører, Mattias Tesfaye.

Reaktionen kommer, efter at en ny prognose for befolkningsudviklingen frem mod 2020 fra Danmarks Statistik viser en stigning i antallet af ikkevestlige indvandrere og efterkommere fra de nuværende 7,9 procent til 9,6 procent.

- Det er for voldsomt. Derfor var det rigtigt, at vi for nogle måneder siden strammede op på udlændingepolitikken. Vi har efterhånden et halvt århundredes erfaring med at integrere folk med en ikkevestlig kultur i et socialdemokratisk velfærdssamfund, siger Mattias Tesfaye.

- Der må vi bare konstatere, at det er dyrere, det tager længere tid og skaber flere problemer, end man nok havde forestillet sig, da man åbnede dørene i slutningen af tresserne, siger han.

Han mener, at det er naturligt, at en større flygtningekrise vil få antallet af indvandrere i Danmark til at stige på længere sigt, men at det ikke ændrer på, at der skal gøres en indsats for at modvirke det.

- Det er meget naturligt. Derfor betaler vi også med åben pande, for vi mener, at folk skal have hjælp, når de er på flugt. Det understreger behovet for at undgå, at folk har noget at flygte fra, men vi skal samtidig føre en stram udlændingepolitik, siger Socialdemokraternes indfødsretsordfører.

38 kommentarer
Vis kommentarer