Annonce:
Annonce:

Socialdemokratiet afviser at gøre DF-profil til borgmester

Socialdemokratiet vil ikke hjælpe Dansk Folkepartis René Christensen til borgmesterposten i Guldborgsund

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis René Christensen bliver ikke borgmester i Guldborgsund Kommune med socialdemokratiske mandater i ryggen. Så klar er meldingen nu fra Socialdemokratiet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

I en udtalelse til avisen skriver den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Bo Abildgaard, på vegne af partiets byrådskandidater:

- Socialdemokratiet gør ikke René Christensen til borgmester!

De to partier har ellers flere gange allieret sig i kommunalbestyrelsen og trumfet politik igennem via deres samlede flertal. Blandt andet da to af kommunens seneste tre budgetter blev vedtaget.

Spørgsmål: I har lige lavet budget med DF, som I har samarbejdet med i flere sager. Hvorfor vil I ikke pege på en DF'er som borgmester, hvis du ikke kan blive borgmester?

- Som der står: Vi gør ikke en DF'er til borgmester, siger Bo Abildgaard til Lolland-Falsters Folketidende.

Spørgsmål: Hvorfor ikke?

Annonce:

- Det gør vi bare ikke. Længere er den ikke.

Hidtil har den socialdemokratiske spidskandidat ikke afvist at pege på en DF-borgmester. Men ifølge Bo Abildgaard er presset for at svare blevet så stort, at partiet føler sig tvunget til at melde klart ud.

- Så kan vi måske få ro til at tale om, hvilken politik der skal føres, siger Bo Abildgaard til Lolland-Falsters Folketidende.

Ud over at være 1. viceborgmester og borgmesterkandidat i Guldborgsund er René Christensen også finansordfører i Folketinget. Dermed fører han både valgkamp og forhandler finanslov i disse uger.

Men han er klar til at opgive ordførerskabet for borgmesterposten. Hvis det lykkes, bliver han den første "rigtige" DF-borgmester.

Carl Christian Ebbesen (DF) er kultur- og fritidsborgmester i København - en post, der i andre kommuner svarer til en rådmand eller udvalgsformand.

Annonce:

René Christensen fik ved kommunalvalget i 2013 6033 personlige stemmer. Det var klart flest af alle i kommunen, men alligevel beholdt John Brædder fra Guldborgsundlisten borgmesterkæden.

Af Guldborgsund Kommunes 35 byrådsmedlemmer har den lokale Guldborgsundliste seks, mens Socialdemokratiet med ni er det største parti og Dansk Folkeparti med syv er det næststørste.

Også i Hvidovre Kommune spås DF en reel mulighed for at få en borgmesterpost. Her er folketingsmedlem og 1. viceborgmester Mikkel Dencker i spil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: