Socialdemokratiet: Hooligans skal betale for ballade

Justitsministeren skal undersøge, om man kan få fodboldbøller til at bære økonomisk ansvar for stadionvold

Foto: /ritzau/ Jens Dresling
Foto: /ritzau/ Jens Dresling

Fodboldfans voldelige overfald på sikkerhedsfolk og politibetjente bør koste mere end en plet på straffeattesten.

Ifølge Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, bør de voldelige fans blive stillet økonomisk til ansvar for balladen.

- Det er ustyrligt mange politiressourcer, der bliver brugt på det her. Så jeg vil gerne se på, om man kan gøre mere for at stikke de enkelte voldelige hooligans økonomisk til ansvar, siger hun.

Hun vil bede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) se på muligheden for at lade bøllerne betale for politiets indsats.

Udmeldingen kommer efter en superligakamp mellem Brøndby og FCK. Her gik FCK-fans amok, da Brøndby hen imod slutningen af kampen scorede kampens første mål.

Kampen blev afbrudt, og politiet rykkede ind. Mindst 50 kampklædte betjente bevægede sig ind på grønsværen. De placerede sig i en kæde foran tribunen med de urolige fans.

Med cirka 18 minutters forsinkelse blev de to resterende minutter af kampen afviklet.

Se de vilde tv-billeder i tv-klippet over artiklen

Også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har set tv-billederne, hvor maskerede FC København-tilhængere går amok på kontrollører og politi.

- Jeg forventer, at de maskerede kujoner stilles til ansvar, og de burde i min bog aldrig lukkes ind på fodboldstadion igen.

- At kaste ting imod vores politi er jo det rene vanvid, skriver han på Facebook.

Ministeren kalder de pågældende FCK-tilhængere for bøller, som er en skændsel mod det store flertal af fodboldfans, der sagtens kan opføre sig ordentligt.

Også Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, er forarget over begivenhederne på Brøndby Stadion. Og han er enig med Søren Pape Poulsen.

- Grotesk, at en samling voldelige fodboldbøller skal ødelægge så meget for så mange. Bør aldrig lukkes ind på et stadion igen, skriver han på Twitter.