Socialdemokratisk eksminister slår oprør tilbage

Med 75 stemmer for og 24 imod er Mette Gjerskov (S) indstillet som folketingskandidat i Roskilde. Den endelige afgørelse træffes mandag

Eksminister Mette Gjerskov (S) ser ud til at have afværget et kupforsøg i Roskilde.

Lørdag er hun blevet indstillet som folketingskandidat af generalforsamlingen i partiforeningen i Roskilde med stemmerne 75 for og 24 imod. Det oplyser Mette Gjerskov til Ekstra Bladet.

Modkandidaten er partifællen Niels Jespersen, bosat på Nørrebro i København, som har meldt sig på banen, efter at Gjerskov blandt andet er blevet kritiseret for at gøre for lidt for Roskilde.

- Jeg er selvfølgelig kisteglad. Jeg har oplevet en stor opbakning, men man må sige, at min modpart også fik stemmer, så der er nogen, jeg skal have drukket noget kaffe med, hvis det ender med, at jeg bliver valgt, siger Mette Gjerskov med henvisning til, at den endelige afgørelse først træffes mandag, når der er generalforsamling i Roskilde-kredsen.

Ifølge kredsformand i Roskilde Daniel Prehn er det vel at mærke stort set de samme mennesker fra partiforeningen, som kommer til mandagens generalforsamling i kredsen.

Lyn fra en klar himmel
Unavngivne kilder omkring Socialdemokratiet spekulerer ifølge Politiken i, om partitoppen har en finger med i spillet om at vippe Gjerskov af pinden, fordi hun ved flere lejligheder er gået imod partilinjen. For eksempel omkring udlændingepolitikken.

- Mette Gjerskov, kan der have været folk højt oppe i partiet, som har villet have en anden kandidat end dig?

- Jeg håber ikke, og jeg kan heller ikke forestille mig, at man orkestrerer sådan noget fra ledelsen. Men det blev der selvfølgelig også spekuleret i i dag. Det er klart, at når det kommer som et lyn fra en klar himmel, så spørger folk: 'Hvad er det, der sker?' Jeg er jo ikke den eneste som spørger: 'Hov, hvor kom det fra?', siger Mette Gjerskov, der ikke lægger skjul på sin forbløffelse over, at der dukkede en modkandidat op kort tid før generalforsamlingen.

- Det har været en kæmpe overraskelse for mig, for jeg var slet ikke klar over, at det her var under opsejling. Måske er det sådan, at kandidaten er den sidste, der hører det, men der har heller ikke været nogen i kredsen omkring mig, der har hørt det, siger Mette Gjerskov og tilføjer:

- Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at det her ikke kunne tages i en ordentlig og åben debat ansigt til ansigt. For det plejer vi at gøre.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Niels Jespersen.