Socialdemokratisk profil sygemeldt med depression

Maja Panduro er med sine egne ord blevet nødt til at tage en dyb indånding og lade sig sygemelde fra Folketinget på grund af depression

Maja Panduro har været medlem af Folketinget siden 2009 (Foto: Jens Dresling)
Maja Panduro har været medlem af Folketinget siden 2009 (Foto: Jens Dresling)

- Jeg er blevet ramt af alle mine egne fordomme. Også dem jeg bildte mig ind, at jeg ikke havde.

Sådan skriver den socialdemokratiske politiker Maja Panduro i et langt opslag på Facebook, hvor hun fortæller sine følgere om, at hun har måttet lade sig sygemelde på grund af depression og angst.

Hun skriver videre, at hun længe har haft symptomer, men at hun ikke lyttede godt nok efter:

- Efter igennem alt for lang tid ikke at have lyttet til min krops stress-signaler. Selv ikke, da den råbte højest og midt i valgkampen i sommer sendte mig i gulvet på en måde, så jeg troede, det var en hjerneblødning, lyttede jeg. Jeg troede, jeg kunne klare det selv, skriver Maja Panduro.

Tre måneders barsel
Maja Panduro fungerede fra februar til november 2014 som politisk ordfører. Derefter gik hun på barsel med sin søn, men hun vendte allerede tilbage til posten som politisk ordfører tre måneder senere i februar 2015.

Efter valget har hun fungeret som miljøordfører.

- Det er vanvittigt grænseoverskridende at blotte mig på den her måde. Men jeg tror, det er nødvendigt, at nogle af os gør det, hvis vi skal tabuerne og skammen til livs, skriver Maja Panduro på Facebook.

Den 33-årige politiker nævner ikke noget om, hvor længe hun regner med at være sygemeldt, men hun fortæller, at hun også vil holde en pause fra Facebook.

Læs hele opdateringen her:

164 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere