Flygtninge slås ofte med store personlige problemer, og derfor kan det være svært at få dem hurtigt ud på arbejdsmarkedet.
Det siger formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin nytårstale slog fast, at flygtninge skal arbejde uanset, hvor lang tid de skal være i landet.
Engell om nytårstalen: Ordentligt los bagi til indvandrere
- Der er ingen tvivl om, at det fremmer flygtninges integration, hvis de bliver en del af et arbejdsfællesskab. Men skal det lykkes, må kommunerne have flere ressourcer til at forberede flygtningene, siger Majbrit Berlau til Ritzau.
- Men desværre er det sådan, at socialrådgiverne kan sidde med 150 sager, og så er det en umulig opgave at følge de her mennesker tæt, siger hun.
Formanden henviser også til, at mange flygtninge er traumatiserede, når de kommer til landet, og derfor kan de ikke umiddelbart varetage et almindeligt arbejde.
Helles nytårstale: Flygtninge skal rydde op på strandene
- Det er mennesker med meget komplekse problemer. Nogle er blevet torteret eller har oplevet andre grumme ting. Inden de kan arbejde, skal de undersøges ordentligt, så vi sikrer, at de får et arbejde, de kan magte, siger Majbrit Berlau.
Statsministeren slog desuden fast, at der skal gøres mere for at få de indvandrere og flygtninge i arbejde, der har været i Danmark i flere år.
- Måske har de manglet viljen. Måske har de ikke fået chancen. Den skal de have nu, sagde Helle Thorning-Schmidt.
Ifølge Dansk Socialrådgiverforening er det dog allerede besluttet, at der fra 1. februar skal gøres en ekstra indsats for ikke vestlige indvandrere over 30 år på kontanthjælp.
Foreløbig er 20 kommuner udvalgt til at deltage i projektet.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.