Annonce:
Annonce:

Søren Espersen om nazi-sammenligning på britisk tv: Skam dig!

Dansk Folkepartis Søren Espersen var i torsdag i vælten i britisk tv, hvor der blev snakket nazi-sammenligninger og smykkelov

Søren Espersen var torsdag deltager i det britiske program Hardtalk, hvor der blev talt danske smykkelov (Foto: POLFOTO/Janus Engel)
Søren Espersen var torsdag deltager i det britiske program Hardtalk, hvor der blev talt danske smykkelov (Foto: POLFOTO/Janus Engel)
Annonce:
Følg Politik

Den danske smykkelov fik torsdag endnu en tur i den udenlandske medie-boksering. Denne gang var det britiske BBC, der havde handskerne på og uddelte verbale tæsk til Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Men DF's nuværende udenrigsordfører var ikke bleg for at slå fra sig.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, gæstede torsdag programmet Hardtalk på BBC. Her blev han udfordret af værten Stephen Sacku, men da det handlede om nazi-sammenligninger, så var det den tidligere overrabbiner Bent Melchior fik hug af Søren Espersen.

Annonce:

- Det her er en helt anden historie. Jøderne under 2. Verdenskrig kom ikke til en velfærdsstat, hvor der blev taget sig af dem. De blev nødt til at hjælpe sig selv. Jeg kan forstå vreden over nazi-regimet, der tog penge fra jøderne, men det er noget HELT andet. Derfor mener jeg, at den tidligere overrabbiner bør skamme sig over sig selv, siger Søren Espersen i interviewet.

Her bliver smykkeloven vedtaget. Inger Støjberg svarer blandt andet på spørgsmål vedrørende smykkeloven.

Nu træder smykkelov i kraft: Undtager vielsesringe

Svadaen mod den tidligere overrabbiner kommer efter værten Stephen Sackur har henvist til et citat fra Bent Melchior, der mener, at Danmarks smykkelov på visse områder har samme karakter, som det der skete under nazi-regimet.

Derudover kaldte Søren Espersen den britiske tv-vært for 'latterlig' og 'meget aggressiv', mens journalisten omvendt beskyldte den DF-politikeren for ikke at svare på spørgsmålene.

Vi hjælper dem!
Inden angrebet rettet mod den tidligere overrabbiner tale Søren Espersen og Stephen Sackur, om den efterhånden verdensberømte og berygtede smykkelov. 

Annonce:

Din regering vil nu fratage asylansøgeres værdier på over 10.000 danske kroner. Det handler jo ikke om økonomi, men derimod et tankesæt, der har ekstraordinært mangel på medfølelse?

- Jeg tror ikke, at vi har brugt ordet fratage (på engelsk stripping red.). Det er et ord, som du bruger. Lad mig minde om, at Danmark er en velfærdsstat, og når asylansøgere kommer til landet, får de husly, tøj, lægetjek og sågar lommepenge

Ny vejledning afslører: Sådan skal betjente tage værdier fra flygtninge

- Når asylansøgere kommer til andre samfund end det danske, så får de ikke denne form for social hjælp. Derfor er de ikke nødt til at tage asylansøgernes værdigenstande, da de er helt på egen hånd. Asylansøgere bliver behandlet præcis som danskere på kontanthjælp. Hvis vi begynder at favorisere andre nationaliteter over danskere, så har vi et stort problem, svarer Søren Espersen.

Annonce:

Loven trådt i kraft
Danmark har de seneste par måneder fået hug i de internationale medier og blandt andre EU-lande. I amerikanske medier er Danmarks politik blevet sammenlignet med Nazi-tyskland, mens blandt andet den italienske præsident også har langet ud efter Danmark og draget nazi-paraleller.

Selve loven trådte i kraft i starten af februar. Sidste fredag fik politiet en vejledning om, hvordan de skal håndtere den omstridte smykkelov, der også er kendt som lovforslag L87.

Politi tror ikke på mange smykker: Vi skal jo ikke tage tøjet af dem

Det skal vurderes, 'om genstanden har en særlig personlig betydning (affektionsværdi) for den pågældende. Genstande med affektionsværdi er helt undtaget fra adgangen til beslaglæggelse', lyder det i vejledningen.

Baggrunden for lovforslaget er de asyl stramninger, der tirsdag d. 26 januar blev vedtaget i Folketinget. Den nye lov betyder blandt andet, at reglerne for familiesammenføring forlænges fra et til tre år, asylansøgeres kontante ydelser sættes ned til ca. 1450 kroner om måneden og myndighederne kan beslaglægge værdier på over 10.000 kroner.

Her er en oversigt over asylreglerne i andre lande:

Annonce:

New York Times: Danmark har en frastødende ond strategi

Kronik i amerikansk medie-gigant forsvarer Danmark

Efter ny asyl-lov: Danske ambassader i charmeoffensiv

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: