Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet

Venstres gruppeformand Søren Gade stopper i Folketinget, når næste folketingsvalg udskrives. I stedet satser han på at stille op til Europa-Parlamentet, når der er valg i 2019. Det oplyser Venstre i Region Nordjylland. (opdateres)

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Venstre gruppeformand Søren Gade stopper i Folketinget efter næste valg. I stedet stiller han op til Europa-Parlamentet, når der er valg i 2019 - hvis V-medlemmerne i Nordjylland altså ønsker ham som kandidat. Det oplyser Venstre i Region Nordjylland, hvor Gade også er valgt til Folketinget.

Søren Gade, som er tidligere forsvarsminister, fortsætter altså i Folketinget, indtil det kommende folketingsvalg udskrives, skriver Ritzau.

Den tidligere forsvarsminister har flere gange været nævnt som en mulig afløser, når statsminister Lars Løkke Rasmussen stopper som formand for Venstre.

- Jeg er meget beæret over den tillid, som Venstre i Nordjylland viser mig ved at spørge, om jeg vil kandidere til posten som EU-kandidat i Nordjylland. Nu er det op til medlemmerne i Nordjylland at vælge kandidat. Det er vigtigt at slå fast, at feltet er åbent, og at det er V-medlemmerne i Nordjylland, som bestemmer, siger Søren Gade i en pressemeddelelse.

- Jeg håber, at jeg kan blive en del af den danske europadebat på en anden platform, end den jeg er vant til, også selv om det bliver vemodigt måske at skulle sige farvel til alle mine gode kolleger på Christiansborg, siger Søren Gade.

Kanonvalg
Søren Gade fik et kanonvalg til Folketinget i 2015, hvor han fik 28.916 personlige stemmer, hvilket var nok til en plads i top fem i hele landet. Kun Kristian Thulesen Dahl, Helle Thorning-Schmidt, Johanne Schmidt-Nielsen og Lars Løkke Rasmussen fik flere personlige stemmer.

- Vi har i længere tid søgt efter en erfaren kandidat til repræsentere Venstre i Nordjylland i EU. I den forbindelse rettede vi henvendelse til Søren Gade og forelagde muligheden for et kandidatur til Europa-Parlamentsvalget i 2019. Efter en del betænkningstid valgte Søren Gade at sige ja. Det er vi utroligt glade for, da det betyder, at vi kan få en kandidat med solid erfaring i politik, såfremt han bliver valgt på vores opstillingsmøde, siger Dennis Vestergaard, formand for Venstres Europaudvalg i Nordjylland til tv2nord.dk.

På Twitter hilses Søren Gade velkommen af Morten Løkkegaard, der er Venstres enlige medlem af Europa-Parlamentet.

 

Engell: Sådan fik Søren Gade formandskrigen til at blusse op

(opdateres)