Søren Krarup om DF-formanden: Thulesen Dahl har dummet sig

Tulle vrøvler og har ikke fattet truslen fra islam - men ellers er han meget flink, mener det mangeårige DF-folketingsmedlem

Tulle har ikke fattet islam, mener Søren Krarup. Foto: Finn Frandsen
Tulle har ikke fattet islam, mener Søren Krarup. Foto: Finn Frandsen

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har dummet sig - og har ikke fattet truslen fra islam. Sådan lyder det i direkte vendinger fra DF-veteranen Søren Krarup, der i mange år har spillet en helt central rolle for udviklingen af Dansk Folkepartis ideologiske grundlag.

Ekstra Bladet beskriver i dag, hvordan DF-formanden får hård kritik i det nyeste nummer af tidsskriftet Tidehverv. Her bliver Thulesen Dahl på forsiden udråbt som 'vælgerbedrager og levebrødspolitiker'. Tidsskriftet bliver udgivet af en række nære familiemedlemmer til netop Søren Krarup, der selv har været redaktør på bladet i næsten 20 år inden han overlod stafetten til sin datter.

Ekspert i politisk løgn og bullshit, ifølge familien Krarups blad. :Foto: Marie Katrine Kragh Dansk politik Hårdt angreb på Tulle fra egne rækker: Vælgerbedrager og levebrødspolitiker

Det er dog udtalelser fra Thulesen Dahl til til bladet Ræson, der falder Søren Krarup for brystet. I et interview har DF-formanden udtrykt ønske om en 'europæisk form for islam'.

– Kristian Thulesen Dahl er ikke teolog, og derfor har hans sans for, hvad islam egentlig er, ikke været dyb nok. Og han har sagt noget vrøvl om et europæisk islam, som er det rene sludder. Det er jeg ked af - og det vrøvl gentager han nok ikke. Det er aldeles uforeneligt med europæisk kultur. Det er det rene vrøvl, siger DF-præsten Søren Krarup med henvisning til de afsnit i Tidehverv, der skarpt kritiserer, at DF-lederen har efterlyst en europæisk version af islam.

 

– Hvad mener du om, at dit gamle blad skriver, at han er en vælgerbedrager og levebrødspolitiker?

– Jeg bryder mig ikke om de ord om Thulesen Dahl. Han er en helt igennem hæderlig og flink fyr. Der er jeg uenig med Claus Thomas (artiklens forfatter og medudgiver af Tidehverv, red.). Men der er bare lige det teologiske: Hvad er islam, og hvad betyder islam i forhold til Danmark og dansk luthersk kristendom? Og det har Thulesen Dahl ikke fattet, og det ærgrer mig. Det vil jeg gerne sige til ham - og jeg kan kun konstatere, at han har begået en dumhed.

– Kunne denne her artikel have stået i bladet, da du var redaktør?

– Det tror jeg godt, den kunne. Jeg ville dog nok have sagt til Claus Thomas; det er faktisk noget vrøvl (det om at Thulesen Dahl er levebrødspolitiker og vælgerbedrager, red.), så du skal lige overveje, om du skal stryge det. Men Thulesen Dahl har dummet sig - og jeg er sikker på, at han er klar over det.

Opdateret med link til Tidehvervs artikel, som nu er lagt på bladets hjemmeside.

83 kommentarer
Vis kommentarer