Søren Pind forlader dansk politik

Søren Pind (V) stopper som uddannelses- og forskningsminister og forlader dansk politik, skriver Berlingske

Søren Pind (V) stopper med øjeblikkelig virkning som uddannelses- og forskningsminister og forlader dansk politik, skriver Berlingske. Det sker kort tid efter, at han forgæves søgte om den ledige chefpost hos Det Kongelige Teater.

På Facebook skriver Søren Pind Blandt andet, at han har været en del af dansk politik i over 30 år, siden han som 15-årig meldte sig ind i Venstre Ungdom - men nu er det slut for den 48-årige jurist:

- For nogen tid siden meddelte jeg statsministeren, at jeg ønskede at koncentrere mig om andre ting i tilværelsen end politik. Beslutningen har været længe undervejs, og overvejelserne begyndte i min tid som justitsminister.
- Politik har for mig aldrig været et levebrød eller en karriere. Jeg har hver dag følt, jeg har tjent. Og personligt kender jeg ikke til noget mere ærefuldt. Men nu føler jeg, jeg har aftjent min værnepligt. Jeg forlader derfor mit ministerium og Folketinget, skriver Søren Pind.

Søren Pind sender samtidig en tak til blandt andet Lars Løkke Rasmussen (V), Venstre og vælgerne:

- Venstre og VU skylder jeg stor taknemlighed. Jeg har fået plads til at udfolde mig og strække ud. Nogle gange har det også været barsk. Også en kæmpe tak til statsministeren, der i en tid, hvor snart det ene medie snart det andet erklærede mig for død og færdig, udnævnte mig til minister. Jeg håber, han har været tilfreds med resultaterne
 
- Tak til min kreds, til mine vælgere, til gode venner og støtter gennem årene. Det har været en fabelagtig rejse. Jeg synes, vi sammen har gjort store ting. Nu starter et nyt eventyr, som jeg glæder mig til. Som Reagan sagde: Fremtiden tilhører de modige – ikke de svaghjertede.

Søren Pind er vild med Ronald Reagan, derfor drømmer han om at opstille en buste af den tidligere præsident i København. Foto: Jens Dresling Dansk politik Søren Pind solgte ud for statue af Reagan

Søren Pinds Facebook-opslag.
Søren Pinds Facebook-opslag.

Søren Pind er endnu ikke afklaret med, hvad fremtiden byder på jobmæssigt:

- Jeg forlader politik med stor glæde over, hvad der er gjort gennem årene, og med en afklaret fornemmelse af, at nu skal jeg videre. Jeg gør det også i bevidstheden om, at der er dejligst i Danmark.
-Hvad tiden bringer, ved jeg ikke. Jeg har brug for at tænke over, hvad der skal ske. Jeg glæder mig til for første gang i mange år at stoppe op og fundere. Bruge tid på mine to dejlige børn. Skrive – jeg har et par bøger hængende. Møde de venner jeg simpelthen ikke har haft tid til at passe de seneste mange år. Gå en tur – eller to – - også i teatret. Være. Ikke mindst på mit elskede Bornholm.

Pind: Det har politik givet mig

På Facebook kaster Søren Pind også et blik tilbage på karrierens politiske resultater:

-Den har givet mig fantastiske oplevelser og store glæder. Tiden i ungdomspolitik vil jeg aldrig glemme. Årene i København hvor enhver større byggesag passerede mit bord, og hvor det moderne København blev skabt. En ny udviklingspolitik, hvor fokus var frihed og markedsøkonomi og hvor jeg med egne øjne så, hvor elendige visse dele a verden er – en tid der nærede min store fædrelandskærlighed endnu mere.

- Som integrationsminister, hvor vi vedtog den hidtil hårdeste skærpelse overfor kriminelle udlændige, der lovfæstede en pligt for anklagemyndigheden til altid, når der var udsigt til fængselsstraf, at rejse udvisningspåstand, hvilket fik antallet af udviste til at eksplodere.

- Som justitsminister, hvor jeg så grænserne falde på grund af den forstemmende passivitet i Syrien, og hvor vi tilførte politiet flere milliarder kroner ekstra, fik strafforfulgt syrienskrigere, ordnede knivloven og voldtægtsområdet og meget mere.

- Og nu tiden som uddannelses- og forskningsminister, der har bragt mig til en erkendelse af de enorme krav, der i dag stilles til unge mennesker og som vi bør italesætte langt mere end vi gør. De er ikke til for os – de er til for med Kierkegaards ord at bygge sig selv. Vi skal passe godt på dem. Det står i midten af dannelsesdagsordenen at styrke dem i det indre menneske. Og hvilke videnskabsfolk vi dog har – de bør hyldes langt mere end tilfældet er.

Søren pind har i mange år været en markant skikkelse på Christiansborg. FOTO: Tariq Mikkel Khan.
Søren pind har i mange år været en markant skikkelse på Christiansborg. FOTO: Tariq Mikkel Khan.
 

Flere ministerposter
Søren Pind havde været uddannelses- og forskningsminister siden 28. november 2016. Han har desuden været justitsminister fra 28. juni 2015 til 28. november 2016, minister for flygtninge, indvandrere og integration og minister for udviklingsbistand fra 8. marts 2011 til 3. oktober 2011 samt minister for udviklingsbistand fra 23. februar 2010 til 8. marts 2011.

Pind var også  Bygge- og teknikborgmester i Københavns Kommune fra 1998 til 2006.

Hyldest fra Mette F.

Adskillige af Pinds nu tidligere kollegaer fra Christansborg er ude på de sociale medier og lovprise hans indsats. Blandt andet skriver socialdemokratiets formand Mette Frederiksen på Facebook:

-Farvel Søren. Du er uden sammenligning en af mine yndlingskolleger. Du er klog, idealistisk, ideologisk, omsorgsfuld og charmerende. Du er en tænker. Og du er fuld af ideer. Vi har kæmpet. Også mod hinanden. For uenighederne er der. Men min respekt har du. Vi mister virkelig en god politiker i dag.
- Øv. Alt det bedste på din videre færd

Foto: Jens Dresling Dansk politik Søren Pind mister sin særlige rådgiver

Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, forudså allerede i sidste uge, at Søren Pind var på vej ud af politik. Søren Pind var til det sidste med i opløbet om at blive chef for Det Kongelige Teater, men ikke desto mindre måtte Søren Pind se den tidligere operachef Kasper Holten løbe med den prestigefyldte stilling.

– Pind er færdig med politik. Hvis man som minister søger en stilling som chef for Det Kongelige Teater, er det fordi, man er træt af politik, træt af Folketinget, træt af regeringen og gerne vil have en ny karriere. Når han så ikke får jobbet, er det svært at opretholde facaden, fordi vi må gå ud fra, at næste gang, der melder sig et spændende job i den store verden, så vil Søren Pind søge ud, lød det fra Hans Engell.

Har eget firma
Søren Pind kommer ikke til at stå helt uden noget at lave. Han ejer fortsat 'Selskabet af 4. juli 1776 ApS', hvis væsentligste aktiviteter består af rådgivning samt investering i kapitalandele. I regnskabsåret 2016/17 var egenkapitalen 700.000 kr.

581 kommentarer
Vis kommentarer