Soldater tilbage: Ingen har regnet på smitten

Mandag begynder et nyt hold af værnepligtige landet over i det danske forsvar. Der er bare ét problem: Der er ikke regnet på, hvad det betyder for smitten

Mandag starter de danske værnepligtige. Der er bare ikke regnet på, hvad det betyder for samfundssmitten. Foto: Aleksander Klug
Mandag starter de danske værnepligtige. Der er bare ikke regnet på, hvad det betyder for samfundssmitten. Foto: Aleksander Klug
Følg Politik

De skulle egentlig være begyndt 1. februar, men landets kommende værnepligtige måtte vente en måned mere, før de kan trække i hjelm og uniform.

Fra på mandag sker det så: Landet over begynder et nyt hold af unge værnepligtige.

Der er bare ét problem: Der er ikke regnet på, hvad indkaldelsen af de mange værnepligtige til landets kaserner betyder for den samlede samfundssmitte.

Det bekræfter Sundhedsministeriet over for Ekstra Bladet torsdag.

Livrem og seler
De manglende beregninger på, hvad det betyder at samle og undervise landets værnepligtige, står i skarp kontrast til regeringens genåbningsplan, der blev lanceret torsdag.

I løbet af onsdagens to pressemøder blev det gjort klart fra flere ministre, at man åbnede præcis så meget, som regeringens coronaeksperter havde regnet sig frem til, at man kunne.

Det betyder blandt andet, at flere høj- og efterskole-elever fortsat må kigge langt efter at komme tilbage til deres spisesale og værelsesgange.

Mindre grupper
Ifølge Forsvarsministeriets personalestyrelse var der i 2020 i alt 4631 værnepligtige.

Forsvarskommandoen skriver på sin hjemmeside, at man 1. februar valgte at udskyde opstarten af værnepligtige for at undgå smittespredning med den nye coronamutation B117.

Forsvarskommandoen skriver også, at opstarten af værnepligtige 1. marts sker med 'indkvartering i mindre grupper end normalt', samt at undervisning og spisning i cafeterier og kantiner også skal ske i mindre grupper end normalt.

Skal du starte i værnepligt 1. marts? Så hører vi gerne fra dig på 1224@eb.dk

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind