Soldaterne har fået nok: Læg alt frem, Carl!

Carl Holst er nu så svækket som minister, at han skader Forsvaret, advarer formændene for 17.000 menige, befalingsmænd og officerer

Carl Holst skal ikke bruge tiden på alt muligt andet end forsvarets udfordringer, mener talsmænd for 17.000 soldater. Foto: Bent Nielsen/Polfoto
Carl Holst skal ikke bruge tiden på alt muligt andet end forsvarets udfordringer, mener talsmænd for 17.000 soldater. Foto: Bent Nielsen/Polfoto

Tilliden til Carl Holst (V) er nu så svækket, at formændene for Forsvarets tre største fagforeninger, trygler forsvarsministeren om at få lukket sagen om muligt misbrug af skattekroner under Venstremandens private valgkamp.

- Jeg er heldigvis ikke spindoktor. Men hvis jeg var, ville jeg da foreslå, at han lagde alting frem og så stod på mål for det. Jo mere tid, der går, jo mere svækket bliver hans position, siger Niels Tønning, der er formand for officererne i HOD til Fyens Stiftstidende.

Se også: Holst vil udnytte smuthul: Kan skjule belastende mails

En tilsvarende udmelding kommer fra Jesper K. Hansen, der er formand for Centralforeningen for Stampersonel.

- Se nu at få lukket den sag, så vi kan begynde at tale om alt muligt andet end Carl Holst, siger han og understreger, at han er bekymret for, at sagen vil skade Forsvarets vilkår på lang sigt.

- Fordi forsvarsministeren troværdighed er svækket, forklarer Jesper K. Hansen til avisen.

Overskygger alt andet
Flemming Vinther, der er formand for hærens konstabler og korporaler er enig med sine kollegaer. Tilsammen repræsenterer de 17.000 ansatte i Forsvaret.

- Forsvaret har ikke brug for at have en minister, der ikke har sin fulde opmærksomhed på Forsvaret ...  Nu er der så igen en sag, som overskygger alt andet. Det holder ikke, siger Flemming Vinther.

Se også: Formand Pia: Svar så Folketinget, Carl

De tre soldaterformænd er bange for, at deres minister nu er så svag internt i regeringen, at det vil ende med at skade Forsvaret.

- Det er aldrig sjovt at være under et ministerium med en svækket minister, der ikke har så stor gennemslagskraft i regeringen, siger Niels Tønning til avisen – og Flemming Vinther understreger overfor avisen, at det er en bekymring han dele med sin kollega.

Holst: Bare tag det roligt
Carl Holst afviser dog bekymringen fra Forsvarets 17.000 ansatte.

- De frygter, at det skygger for mit arbejde. Jeg kan berolige med, at det gør det ikke. Mit fokus er at være Minister for nordisk samarbejde og være Forsvarsminister. Hvis de er bekymrede for, at jeg ikke har fokus på at mit arbejde. Så kan jeg sige, at jeg har stor fokus på de opgaver, der venter, siger Carl Holst.  

Se også: Carl Holst afviser fagforeningers kritik

28 kommentarer
Vis kommentarer