Solgte bil før flugt: Viser salgsannonce Britta i spejlbilledet?

Måske har den efterlyste Britta Nielsen selv taget det seneste billede af hende. En kvinde i en salgsannonce kan være den svindelsigtede fra Socialstyrelsen

Den 64-årige Britta Nielsen levede umiddelbart et stille liv i Danmark, men i Sydafrika var der større armbevægelser over livsførelsen - hør mere her.

Et spejlbillede i en salgsannonce for en brugt VW Touran på bilbasen.dk viser en kvinde i en stribet kjole med bare ben.

Annoncen er slået op med henvisning til et telefonnummer, som er registreret til den internationalt efterlyste for svindel i Socialministeriet, Britta Nielsen.

Den brugte VW Touran 1,4 TSi med 140 hestekræfter holdt parkeret foran Britta Nielsens hus på Hvidovrevej i salgsannoncen, som nu er fjernet fra Bilbasen.

Han mødte Britta før svindelsagen: Solgte biler før sin flugt

Spørgsmålet er så, om den kamerasky Britta Nielsen selv har taget billedet og på den måde dokumenteret det senest kendte billede af sig selv?

Du kan selv vurdere den genspejlede kvinde herunder.

Britta Nielsens VW Touran skulle fotograferes i forbindelse med en salgsannonce.
Britta Nielsens VW Touran skulle fotograferes i forbindelse med en salgsannonce.

Kan du se, hvem kvinden i cirklen er?
Kan du se, hvem kvinden i cirklen er?

Ekstra Bladet har talt med køberen af bilen som fortæller, at det var Britta Nielsen selv, som stod for handlen på adressen i Hvidovre. Du kan læse alt om køberens møde med Britta godt en måned før svindelsagen blev offentlig kendt her.

Bagved kvinden i den stribede kjole kan man i øvrigt skimte forenden af, hvad der kunne ligne endnu en bil i den dyre ende.

Det er lykkedes for myndighederne at beslaglægge Britta Nielsens danske pensionsordninger, bankkonto samt ejendomme i Danmark og Sverige til en anslået værdi af 2,1 millioner kroner.

Der er dog ikke beslaglagt de dyre biler, som flere har set holde i Britta Nielsens indkørsel.

For eksempel blev Britta Nielsens sorte Range Rover fra 2013 omregistreret og solgt to dage efter Socialstyrelsens politianmeldelse af hende ifølge TV 2. Bilen er angiveligt minimum en halv million kroner værd brugt.

Efterlyste Britta Nielsen bruger dette safari-billede på et af de sociale medier, som hun benytter sig af. Foto: Privat
Efterlyste Britta Nielsen bruger dette safari-billede på et af de sociale medier, som hun benytter sig af. Foto: Privat

Den 64-årige Britta Nielsen levede umiddelbart et stille liv i Danmark, men i Sydafrika var der større armbevægelser over livsførelsen, som Ekstra Bladet har afsløret.

Britta Nielsen har blandt andet købt guldsmykker og diamanter, samt opført en luksusvilla tæt på en af verdens mest berømte safaraparker - Kruger National Park.

Ekstra Bladet kan via eksklusive billeder og kilder med lokalkendskab invitere indenfor i ferieboligen hos den 64-årige Britta Nielsen, som er internationalt efterlyst for at overføre 111 millioner skattekroner til sig selv i stedet for udsatte i Danmark via sit job i Socialstyrelsen.

- Alt er større og finere hos Britta. Swimmingpoolen er større. Terrassen er større, siger en kilde med kendskab til området.

- Hvidevarerne var det bedste, og Britta har personligt udvalgt meget dyr skiffer fra en mine i området til badeværelset, fortæller kilden, som ønsker at være anonym af sikkerhedsmæssige årsager. Ekstra Bladet er bekendt med kildens identitet.

Den 64-årige Britta Nielsen er mistænkt for at ændre kontonumre på overførsler til udsatte gruppe, så pengene i stedet havnede på hendes egne konti - heriblandt i Danske Bank.

Samtidig er den 'betroede medarbejder' i Socialstyrelsen mistænkt for at opfinde fiktive projekter, hvor pengene igen gik ind på hendes egne konti.

Britta Nielsen er nu efterlyst i hele verden via Interpol.

Han mødte Britta før svindelsagen: Solgte biler før sin flugt

Fakta: Den store svindelsag

Over en årrække - fra 2002 til 2018 - lykkedes det tilsyneladende en central medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, at flytte ikke mindre end 111 millioner kroner fra styrelsens kasser til sine egne lommer.

Den 64-årig kvinde er internationalt efterlyst.

Sagen blev offentlig kendt tirsdag i sidste uge, og efterfølgende er der kommet en række oplysninger frem og sagen:

* Britta Nielsen har vært ansat i Socialstyrelsen siden 1977. Frem til 26. september 2018 fungerede hun som afdelingsleder.

* Hun har modtaget dronningens fortjenstmedalje i sølv for sit mangeårige arbejde i styrelsen.

* Hun har en villa i Hvidovre ved København.

* Politianmeldt 25. september 2018 - mistænkt for groft underslæb.

* En intern undersøgelse peger foreløbig på, at kvinden har svindlet for 111 millioner kroner, som hun har overført fra Socialstyrelsen til egne konti. Ekstra Bladet har afsløret, at Britta Nielsen har brugt en konto i Dansk Bank til svindlen.

* Svindlen skulle være foregået fra 2002 til 2018, og de stjålne penge skulle være fordelt over 274 udbetalinger.

* Britta Nielsen var såkaldt superbruger af Socialstyrelsens it-systemer.

* I styrelsen har hun blandt andet været ansvarlig for satspuljen, der er penge øremærket særligt udsatte grupper i samfundet.

* Ekstra Bladet har afsløret, at svindlen foregik ved, at Britta Nielsen udnyttede sin adgang som superbruger til Socialstyrelsens tilskudsadministrations it-systemer til at indsætte sine egne kontonumre i forbindelse med anvisning af tilskudsmidler.

* Hun er formentlig på fri fod i udlandet og er derfor efterlyst internationalt.

* Britta Nielsen er blevet varetægtsfængslet in absentia - altså uden at være til stede - efter et retsmøde for dobbeltlukkede døre.

* Britta Nielsens advokat, Nima Nabipour, fortæller til Ritzau, at han er i kontakt med Britta Nielsen. Men han vil ikke røbe, hvordan hun forholder sig til sagen.

* Hun vil dog betale pengene tilbage, såfremt hun modtager en opkrævning, oplyser advokaten ifølge et dombogsudskrift fra Sø-og Handelsretten fra den 4. oktober, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

* Til Britta Nielsens adresse har der været knyttet et stutteri og en genbrugsforretning. Virksomhederne blev stiftet i 2006 og ophørte i 2016.

* Sø -og Handelsrettens skifteret har 4. oktober 2018 taget Britta Nielsen under konkursbehandling, da hun er blevet erklæret personlig konkurs.

* Herefter har en kurator beslaglagt en ejendom i Danmark, en ødegård i Sverige og ’et lille’ indestående i et dansk pengeinstitut.

* Britta Nielsens datter ejer to virksomheder i henholdsvis Holland og Tyskland. Virksomhederne har at gøre med køb og salg af heste.

* Ekstra Bladet har afsløret, at Britta Nielsen har investeret millioner af kroner i safariejendomme og jordbesiddelse i Sydafrika med sin søn. De har desuden købt to firehjulstrækkere i Sydafrika og en i Danmark. derudover har Britta Nielsen købt diamanter og dyre guldsmykker i landet.

* Ekstra Bladet har erfaret fra centrale kilder, at Britta Nielsen forklarede til sine omgivelser, at hendes afdøde mand kom fra en velhavende pakistansk familie – og at hun spenderede de arvede penge.