Sólrun: Jeg blev ikke fyret

Sólrun Løkke Rasmussen fratrådte sin stilling som lærer ’efter gensidig aftale’, fremgår det af brev fra hendes advokat

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødte op som bisidder for sin hustru Sólrun Løkke Rasmussen, da hendes fremtid som lærer på det Kongelige Teaters læseskole for balletbørn skulle afgøres. Foto: Jens Dresling
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødte op som bisidder for sin hustru Sólrun Løkke Rasmussen, da hendes fremtid som lærer på det Kongelige Teaters læseskole for balletbørn skulle afgøres. Foto: Jens Dresling

Efter at Lars Løkke Rasmussen var troppet op på N. Zahles Gymnasieskole som bisidder for sin hustru, Sólrun, stoppede hun på skolen ’efter gensidig aftale’.

Det er budskabet i en henvendelse, som Sólrun Løkke Rasmussens advokat har rettet til Ekstra Bladet. 

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at Lars Løkke Rasmussen mødte op på kontoret hos Zahles rektor, da statsministerens hustru skulle til en alvorlig samtale om sin fremtid på skolen. 

Statsministerens ageren har mødt kritik fra flere ledelseseksperter, der konstaterer, at det ville være naturligt, hvis rektor følte sig presset af Løkkes deltagelse på mødet. 

Sagen fik den formelle afslutning, at Sólrun Løkke Rasmussen stoppede sin ansættelse på læseskolen under Den Kongelige Ballet efter gensidig aftale med skolen.

Det fremgår af en mail, som rektor på N. Zahles Gymnasieskole, Anne Birgitte Klange, har sendt til advokat Karoly Németh. 

’(...) på given foranledning kan (jeg) bekræfte, at Sólrun Løkke Rasmussen ikke er blevet fyret, men fratrådt sin ansættelse ved skolen efter gensidig aftale’, skriver Zahles rektor, der formelt har ansvaret for læseskolen under balletten.

I Karoly Nemeths henvendelse til Ekstra Bladet bliver det desuden afsløret, at der blev indgået en ’fratrædelsesaftale’ mellem N. Zahles Gymnasieskole og Sólrun Løkke Rasmussen 5. marts 2018.

Løkkes dømmekraft
Ad flere omgange er Lars Løkke Rasmussen blevet sur over, at Ekstra Bladet har beskrevet Sólrun Løkke Rasmussens fratrædelse som ’en fyring’.

Statsministeren har dog ikke villet forholde sig til kritikken af, at han troppede op hos rektor som sin kones bisidder.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, understreger, at det er statsministerens rolle, der er sagens kerne: 

– Vi kan konstatere, at Sólrun ikke selv sagde op. Hun fratrådte efter gensidig aftale, og - som vi har beskrevet - efter et forløb, hvor det stod klart, at ansættelsesforholdet ikke kunne fortsætte. 

– Den her historie handler i bund og grund ikke om Sólrun, men om Lars Løkkes dømmekraft. Hvis Løkke-familien vil gøre Sólrun til hovedperson for at aflede opmærksomheden fra statsministerens ageren, så deltager vi gerne i en retssag, siger Poul Madsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Sólrun Løkke Rasmussen eller Zahles rektor.

Sagen kort

For godt to måneder siden ankom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans PET-vagter på N. Zahles Gymnasieskole i København. Her deltog han som bisidder i et møde mellem hans hustru Sólrun Løkke Rasmussen og skolens rektor Anne Birgitte Klange. Mødet handlede om Sólrun Løkke Rasmussens fremtid som lærer på det Kongelige Teaters læseskole for balletbørn.

Sagen fik den udgang, at statsministerfruen ikke kunne fortsætte i jobbet, som hun havde haft siden 2006.

5. marts indgik skolen og Sólrun Løkke Rasmussen en gensidig aftale om fratrædelse

820 kommentarer
Vis kommentarer