Annonce:
Annonce:

Spare-Hjortens store plan: Endnu mere smalkost

Finanslovsforslag indeholder besparelser for endnu flere milliarder end allerede bebudet

Så skal der spares... (Foto: Lars Krabbe)
Så skal der spares... (Foto: Lars Krabbe)
Annonce:
Følg Politik

Så skal der klippes nye huller i livremmen.

De allerede lovede besparelser på de offentlige finanser er nemlig slet ikke nok, meddeler finansminister Claus Hjort Frederiksen.

I et interview med Berlingske bebuder den spareglade finansminister derfor besparesler for yderligere to mia. kroner oveni de besparelser, som Venstre-regeringen allerede har annonceret. Nedskæringerne på de offentlige finanser skal findes trods fremgangen i dansk økonomi og vil blive annonceret ved præsentationen af regeringens finanslovsforslag tirsdag.

- Men vi kan ikke lukke øjnene for, at de offentlige finanser er under et voldsomt pres i de her år, og derfor er vi nødt til at træffe nogle modige valg, siger Claus Hjort Frederiksen til Berlingske.

Regeringen lægger op til nye stramninger i finanslov

DF: Økonomisk flygtninge-bombe skal med til forhandlingsbordet

Annonce:

Finanslovsforslaget får den mundrette titel 'Stramme rammer – klare prioriteter' og vil ifølge Claus Hjort lægge 'ansvarlig sikkerhedsafstand' til et truende underskud på den såkaldt strukturelle saldo, hvor Danmark ifølge EU-regler ikke må have underskud med mere end 0,5 pct. af BNP.

Claus Hjorts stramme rammer vil sikre en svag vækst i det offentlige forbrug på omkring 0,3 pct. i 2016, siger Claus Hjort Frederiksen til avisen.

Blandt besparelserne er ifølge finansministeren bl.a. regeringens planer om at aflyse SR-regeringens børneudspil, der skulle booste daginstitutionerne med flere pædagoger samt givet et løft af børneområdet. Derudover vil bevillingerne til forskning blive beskåret, og udviklingsbistanden vil blive skåret ned til 0,7 af BNI.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: