Spin-amok: Placerer uvalgt højrehånd i magtfulde regeringsudvalg

Mette Frederiksen sætter rekord: Ansætter tre spinfolk fra Socialdemokratiet i Statsministeriet, og højrehånden Martin Rossen kommer i det magtfulde koordinationsudvalg

Ifølge politisk kommentator Henrik Qvortrup får Martin Rossen meget at sige i den nye konstellation. Hør mere her.

Mette Frederiksen har placeret sin personlige rådgiver og mangeårige ven og pressemand, Martin Rossen, i de mest magtfulde regeringsudvalg, koordinationsudvalget og økonomiudvalget.

Derudover har hun ansat hele to spindoktorer. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

I alt ansætter Mette Frederiksen altså samlet tre spinfolk fra Socialdemokratiet.

I modsætning havde Lars Løkke Rasmussen blot én særlig rådgiver.

'Statsminister Mette Frederiksen har besluttet at udvide og styrke Statsministeriet med et nyt politisk sekretariat, der skal have særligt fokus på regeringens prioriterede projekter, politikudvikling og kommunikation, bidrage til at styrke den strategiske ledelse af regeringen samt øge den interne koordination mellem ministre og særlige rådgivere', fremgår det af pressemeddelelsen.

Se også: Margrethe Vestager får toppost

Martin Rossen får titel af stabschef og bliver altså medlem af regeringens koordinationsudvalg og økonomiudvalg samt rådgiver for statsministeren.

Reglerne for ansættelse af særlige rådgivere fra 2016 understreger, at ministre, der er partiledere, maksimalt må ansætte to særlige rådgivere.

Det bli'r i familien
Mettes to nye spindoktorer ud over Martin Rossen bliver Martin Justesen, der hidtil har været souschef under stabschef Martin Rossen i sossernes sekretariat, samt Sara Vad, der skal stå for den interne politiske rådgivning. De får begge titel af særlig rådgiver.

Privat danner Sara Vad par med den nyudnævnte beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard.

Mette Frederiksen siger, at det er nødvendigt med de nye ansættelser:

'Jeg ønsker at lede en regering, hvor vi sætter en klar politisk retning for Danmark. Der er behov for en langsigtet strategi, hvor beslutningerne ses i en helhed. Hvis det skal lade sig gøre, så er der behov for at styrke den strategiske ledelse af regeringen, og det gør vi nu ved blandt andet at oprette et politisk sekretariat i Statsministeriet,' siger den nye statsminister i pressemeddelelsen.

'Vi har i Danmark et enormt kompetent embedsapparat, som er garanten for, at beslutninger træffes på et fagligt solidt grundlag, og at de efterfølgende implementeres. Det står imidlertid ikke i modsætning til, at vi nu styrker politikudviklingen og den politiske ledelse af regeringen, for i sidste ende skal en regering vurderes på de politiske resultater, vi skaber til gavn for danskerne.'

604 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere