Spindoktor røg på forsiden: - Konspiration i 4. galakse

Nyudnævnt spindoktor skaber debat, fordi hans positive artikel om Mjølnerparken endte på forsiden af Politiken - dagbladet forsvarer nu beslutningen i skarpe vendinger

Søren Pape Poulsen, Jakob Sheikh og Anne Mette Svane er hovedpersoner i den lidt usædvanlige sag. Foto: POLFOTO/montage
Søren Pape Poulsen, Jakob Sheikh og Anne Mette Svane er hovedpersoner i den lidt usædvanlige sag. Foto: POLFOTO/montage

Dagbladet Politiken er blevet skydeskive for adskillige kendte journalister.

I søndags bragte avisen nemlig en artikel skrevet af justitsminister Søren Pape Poulsens (K) nye spindoktor journalisten Jakob Sheikh på forsiden.

Her fremhæves politiet - der som bekendt hører under netop Søren Papes ansvarsområde - som stærk medvirkende til, at kriminaliteten i Nørrebro-ghettoen Mjølnerparken ifølge artiklen ikke er helt så slem, som den var engang.

- Kompetente myndigheder som det kriminalitetsforebyggende arbejde SSP og Københavns Politi, (...) har insisteret på forandring, lyder det bl.a. i artiklen fra sekretariatsleder for den boligsociale indsats i boligområdet, Eskild Dahl Pedersen.

Andelen af kriminelle beboere er faldet fra 'over tre procent' til nu 2,64 procent, står der endvidere.

Griner hos Pape
DR's erfarne politiske reportere Uffe Tang og Christine Cordsen undrer sig højlydt på Twitter:

'De må grine højt i Justitsministeriet', konstaterer førstnævnte.

Jyllands-Potens politiske redaktør Martin Kaae spørger:

'Hvorfor bringer Politiken historier skrevet af en spindoktor - om ministerens ressort?'

Trods kritikken står Politikens ledelse fuldt og helt på mål for beslutningen om at bringe den nyudnævnte spindoktors artikel.

Chefredaktør Anne Mette Svane har dog valgt, at tilføje en lille tekst under artiklen på nettet, der gør opmærksom på skribentens nye job.

- Risikerer I ikke at sætte jer selv i en sårbar position, når artiklen oven i købet har en vinkel, som man ikke kan have været ked af at læse i Justitsministeriet?

- Det er en fremragende historie, der fortæller om, hvordan der har været en rigtig positiv udvikling i Mjølnerparken. Det er en artikelserie Jakob har lavet, mens han var journalist på Politiken. Da vi får at vide, han ønsker at skifte, så bliver han fritstillet efter få dage, selvfølgelig, siger Anne Mette Svane.

- Men det ændrer ikke på, at artiklen er lavet, mens han har været på Politiken - og han ikke har ligget i forhandlinger med Søren Pape.

- Har I fået dokumentation for det?

- Jeg har ikke fået skriftlig dokumentation fra Jakob. Jeg har heller ikke bedt om det. Jeg ved - for det har han sagt - at den artikelserie er lavet inden, han har været i kontakt med Justitsministeriet.

Jakob Sheikh har lavet et opsigtsvækkende jobskifte. Foto: Philip Davali/POLFOTO
Jakob Sheikh har lavet et opsigtsvækkende jobskifte. Foto: Philip Davali/POLFOTO
 

Altid tillid
- Så det tager du for gode vare?

- Ja, selvfølgelig gør jeg det. Jeg har altid tillid til journalister på Politiken.

- Så de tre næste afsnit i serien bliver også bragt i spalterne?

- Ja, så har vi valgt at lave en disclaimer, så det tydeligt fremgår i artikelserien, at den er lavet inden han skiftede til Søren Pape.

- Det burde vel også have stået i avisen i søndags?

- Vi synes, det er snorlige. Så er der nogle enkelte journalister, som har utroligt travlt med at lave forskellige konspirationsteorier på Twitter. Det skal de være velkomne til. Det synes jeg, vi har nogle gode redelige svar på. Dem giver jeg dig nu.

Kan ikke indsamle
- Men når I bringer en 'disclaimer' på nettet, så burde det vel også have stået i avisen?

- Du ved, hvordan det er med papirprodukter. Jeg kan ikke gå rundt og indsamle hundredtusind aviser og putte en kursivtekst på. Det kan vi gøre digitalt.

- Har Jakob Sheikh simpelthen været så stor en stjerne hos jer, at selvom han er skiftet til Justitsministeriet, så kan han få bragt en historie med en fortælling, som nok er blevet godt modtaget i Justitsministeriet - den var vel ikke gået for enhver anden?

- Hør her, du er ude i fjerde galakse i alle mulig konspirationer. Vi tager afsæt i, at Jakob har lavet en serie. Det er altid Politiken, der redigerer og planlægger, hvornår den skal køre. Vi havde planlagt til at køre i søndags. Jakob har været journalist på Politiken, og han har ekstrem stor indsigt i det her område. Derfor har vi ingen problemer med et bringe den her artikelserie, siger Anne Mette Svane.

Anne Mette Svane forstår ikke helt kritikken af hendes Politiken. Foto: Joachim Adrian/POLFOTO
Anne Mette Svane forstår ikke helt kritikken af hendes Politiken. Foto: Joachim Adrian/POLFOTO
 

1 af 2 En artikel om angiveligt bedre forhold i Mjølnerparken af en nyansat spindoktor vække opsigt. Foto: Kenneth Meyer/Ekstra Bladet
2 af 2 Søren Pape Poulsen, Jakob Sheikh og Anne Mette Svane er hovedpersoner i den lidt usædvanlige sag. Foto: POLFOTO/montage
107 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere