Annonce:
Annonce:

Splittelse i Nye Borgerlige: Har ikke tillid til hende

En tidligere folketingskandidat for Nye Borgerlige samt den fungerende landsformand for Nye Borgerliges Ungdom langer nu ud efter partiets næstformand, Henriette Ergemann, efter en lang række af hendes vilde kommentarer har set dagens lys

Den nye næstformand i Nye Borgerlige, Henriette Ergemann, gemmer på en nær fortid med en række kontroversielle kommentarer. Blandt andet har hun anklaget den tidligere minister Karen Hækkerup for 'mord på uskyldige børn'

Annonce:
Følg Politik

Der er opstået intern splittelse Nye Borgerlige.

Både den tidligere folketingskandidat for partiet samt bestyrelsesmedlem lokalforeningen i Guldborgsund Jan Warming og den fungerende landsformand i Nye Borgerliges Ungdom, Tenna Røberg, er nemlig ude med kritik af partiets næstformand, Henriette Ergemann.

Det sker, efter der de seneste dage er kommet en række vilde kommentarer frem, som hun har skrevet på de sociale medier under coronapandemien.

Eksempelvis skrev hun i 2021, at Karen Hækkerup, tidligere S-profil og generalsekretær for Unicef, skulle 'i fængsel for mord på uskyldige børn', samt at hun håbede, at den daværende sundhedsminister Magnus Heunickes datter 'havde fået saltvand' og ikke en coronavaccine.

Skarpest er kritikken fra Jan Warming, som fortæller i et interview med Ekstra Bladet, at han ikke har tillid til Henriette Ergemann.

- Har du tillid til hende som næstformand?

Annonce:

- Som situationen er nu, nej.

Det skrev hun

'Mord på uskyldige børn'
I en kommentar rettet mod den tidligere generalsekretrær for Unicef og tidligere S-minister, Karen Hækkerup, skrev Henriette Ergemann, at hun mente, at Hækkerup skulle i fængsel for børnemord.

'Sindssyge kælling. Hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn,' skrev Henriette Ergemann efterfulgt af en vred smiley.

Kommentaren faldt som svar til en video fra efteråret 2020, som på ny var blevet delt i den offentlige Facebook-gruppe 'Kend din grundlov' i maj 2021.

I videoen udtalte Karen Hækkerup, at Unicef var begyndt at indkøbe og oplagre sprøjter, fordi alle børn skulle vaccineres mod covid-19, når der en dag kom en vaccine mod virussen.

doc7ox077kusmh1jxzsggh9 

'Jeg håber, din datter får saltvand'
I juli 2021 skrev Ergemann en kommentar til daværende sundhedsminister Magnus Heunickes eget opslag på Facebook, hvori ministeren forklarede, at han var på vej til 'vaccineland' for at få sit andet vaccinestik, mens hans datter skulle have sit første.

'Vaccineland? Hvor er det? Kunne du og alle de andre rablende uansvarlige forældre så ikke flytte til det land og lade os andre få vores liv tilbage? Jeg håber, din datter får saltvand, som du gjorde, men mon ikke? Lige så rablende vanvittig du er, så vil du vel ikke at skade dit eget barn?', skrev Henriette Engemann og fortsatte:

'Hvor meget bliver du betalt for at pushe de skadelige vacciner i børn, der ikke bliver syge eller dør af corona? Jeg glæder mig til retsopgøret'.

Hun uddybede, at hun mener, at politikerne i virkeligheden ikke får den rigtige vaccine, men derimod saltvand.

doc7ox0mmoefp4mazf36u8

'Klamme stodder'
På et opslag i Facebook-gruppen 'Danmark vågner' skrev Henriette Ergemann i maj 2021 om Søren Pind:

'Søren Pind er rablende sindssyg. Han har også udtalt at det er helt ok ikke-vaccinerede ikke kan få lov at færdes på offentlige veje (smiley der kaster op, red.) ... klamme stodder som helt sikkert ikke selv tager den.'

En anden skrev og spurgte, om Søren Pind selv var vaccineret, og til det svarede Henriette Ergemann:

'Måske han vil hvis han kan få den analt?'

doc7oyeyprayhy2rwedmal 

- Kan hun gøre noget for at rette op på det?

- Det ved jeg sgu ikke. Der findes ikke nogen snuptagsløsninger på sådan noget. Jeg er ked af det over, at hun har været med til at skabe en meget uheldig omtale og stemning omkring Nye Borgerlige.

For tosset til at forsvare
Jan Warming udtaler desuden til Ekstra Bladet, at han ikke kan forsvare Henriette Ergemanns kommentarer.

- Det er måske illoyalt, at jeg ikke tager vores nye næstformand i forsvar, men nogle gange er der bare nogle ting, der er for tossede til, at de kan forsvares. Det smitter af på os alle sammen, det, hun har skrevet, siger Jan Warming blandt andet til Ekstra Bladet.

Jan Warming har selv oplevet, at en del af hans lokale støtter har rettet henvendelse til ham angående Henriette Ergemanns kommentarer, fortæller han.

Annonce:

- Det, der sker efter det her, det er, at vores lokale partiopfattelse begynder at smuldre. Og så føler jeg jo, at jeg er nødt til at gå ud på Facebook og sige, at 'jeg er ikke ligesom hende'.


Syge Borgerlige: Så vild er flugten

Har ikke klaret det godt
- Hvordan synes du, Henriette Ergemann har klaret sin start som næstformand for partiet?

- Jeg synes ikke, at hun har klaret det særlig godt.

- Skulle Lars Boje have gjort noget anderledes i håndteringen af sagen?

- Jeg ved sgu ikke, om han kunne have gjort noget anderledes. Jeg synes, den her skulle have været løftet af Henriette. Der var ikke andre, som skulle være blevet trukket med ned af det.

- Hun skulle have lagt sig fladt ned og have sagt 'det var godt nok fjollet, det, jeg skrev. Det er jeg ked af.'

Tager afstand på Facebook
Ekstra Bladet har talt med Jan Warming, efter han i et Facebook-opslag tirsdag aften gjorde det klart, at han tager afstand fra Henriette Ergemanns kommentarer.

'For at gøre det helt klart for alle så tager jeg naturligvis afstand fra de uheldige kommentarer, som vores næstformand Henriette har spredt på sociale medier gennem de sidste par år,' skriver han blandt andet i opslaget.

Landsformanden for Nye Borgerliges Ungdom: - Det er ærgerligt

Tenna Røberg, fungerende landsformand i Nye Borgerlige Ungdom, tager også afstand fra en del af Ergemanns kommentarer, fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Det er svært at tale på den samlede ledelses vegne, i og med at vi endnu ikke har stiftet en ny ledelse. Det gør vi først fredag 24. februar.

- Men personligt tager jeg selvfølgelig afstand fra kommentarer om ting, som er blevet modbevist.

- Hvordan synes du, at hun har håndteret situationen den seneste uge?

- Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt, at man ikke får lagt låg på. For hvis det bliver ved med at ligge og ulme, og man ikke kommer med en kommentar omkring det, så bliver det jo aldrig lagt i graven.

Fredet af Lars Boje: 'Ikke en retorik jeg ville have brugt'

Ekstra Bladet har konfronteret Nye Borgerliges formand, Lars Boje Mathiesen, med Henriette Ergemanns kommentarer.

- Kan du forsvare dem?

- De her kommentarer er før, hun blev opstillet for Nye Borgerlige, og før hun blev næstformand. Og jeg tror, at vi alle har sagt eller skrevet ting i vores liv, som vi fortryder. Vi har haft en snak om det, og hun ved, at det er et no-go i Nye Borgerlige at blande folks børn ind i politiske sager.

- Men det her med, at man skal stå og konstant forsvare, hvad andre mennesker har sagt førhen, det er jeg ikke tilhænger af.

Ville ikke bruge den retorik
- Kan man godt have en næstformand, som skriver, 'hun skal i fængsel for mord', og som generelt bruger en skrap retorik?

- Det er ikke en retorik, jeg ville have brugt.

- Men er det sådan, du synes, at man skal formulere sig som næstformand i Nye Borgerlige?

- Nej det er det ikke. Men det har hun jo heller ikke gjort som næstformand.

Ingen konsekvenser
- Kommer det her til at have konsekvenser for Henriette Ergemanns position som næstformand i Nye Borgerlige?

- Nej altså, Henriette Ergemann er valgt til posten af Nye Borgerliges medlemmer, og derfor bliver hun selvfølgelig ved med at være det.

- Men hun har sagt, at hun er ked af det, og at hun fortryder. Og det med at erkende, at man har skrevet noget, som man fortryder, det synes jeg faktisk bare er en god menneskelig egenskab.

Ikke kaste hende for løverne
- Hvis hun erkender det, hvorfor har hun så ikke kommenteret det til nogen af medierne?

- Det har hun ikke, fordi det har jeg sagt, at det skal hun ikke gøre. Der må medierne ringe til mig. Jeg kommer ikke til at kaste en, som ikke har været igennem mediemøllen før, for løverne på den måde.

- Hvor går grænsen? Hvor grel skal en kommentar, som bliver gravet frem, være, før det får konsekvenser får Henriette Ergemann?

- Jeg svarer af princip ikke på den her slags spørgsmål, hvor der opstilles hypotetiske scenarier.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: