Spottet på Herning-bar: Pia K. i kamp for Messerschmidt

Dagen før dagen: DF-stifteren ringede lørdag rundt for at hverve de sidste stemmer til Morten Messerschmidt og holdt peptalk for sin kandidat

Pia Kjærsgaard var i kamp for sin foretrukne kanidat lørdag aften. Arkivfoto: Anthon Unger
Pia Kjærsgaard var i kamp for sin foretrukne kanidat lørdag aften. Arkivfoto: Anthon Unger
Følg Politik

Intet er sikkert, før den sidste stemme er talt op.

DF-stifter Pia Kjærsgaard kæmpede lørdag aften til det sidste for sin foretrukne formandskandidat, Morten Messerschmidt, da hun ringede rundt for at hverve delegerede blandt de op mod 900 DF'ere, der søndag ventes at møde op i Herning Kongrescenter.

Partistifteren kunne tilmed sent lørdag aften ses i lokalerne på Fox and Hounds, et kendt vandhul for politikere, der er til landsmøde i Herning.

74-årige Kjærsgaard har de seneste dage kastet sig ud i en sidste desperat jagt på stemmer til Morten Messerschmidt, som hun støtter i valgkampen mod Martin Henriksen og Merete Dea Larsen. En kamp, der altså fik et sidste skub lørdag, da hun greb knoglen for at overtale partifæller til at stemme på Messerschmidt, når der søndag vælges ny formand.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Først var de fire. Nu er de tre tilbage. Hvem vinder kampen om formandskaber? Der er politiske liv på spil, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Lokale mødte op
Ekstra Bladet var på plads foran værthuset, da DF'ere på stribe ankom til det sidste valgmøde med Messerschmidt og hans næstformandskandidat, Peter Kofod, for medlemmerne af lokalforeningen i Herning samt medlemmer af DFU i det midtjyske område.

Også DFU-formand Tobias Weische og hovedbestyrelsesmedlem Jens Vornøe kunne ses ankomme til Fox and Hounds. Christian Bülow, næstformand i DFU, var også på plads.

Morten Messerschmidt kom langt efter mødets start, men tog en anden vej ind i bygningen end hovedindgangen, hvorfor Ekstra Bladet ikke kunne spørge ham, hvad mødet i 11. time skulle til for.

Pia Kjærsgaard forlod værtshuset ledsaget af en PET-livvagt mellem klokken 21 og 22 iført mundbind, hvilket dørmændene på Fox and Hounds på lige fod med coronapas tjekker med stor ildhu.

Inden da havde hun holdt en kort peptalk på værtshusets første sal for de fremmødte DF'ere.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+