Lars Løkke Rasmussen har igen og igen slået fast, at det ikke kan betale sig at arbejde for mange danskere.
Formanden fortalte på valgkampens første dag om, hvordan en ansat i virksomheden Panorama sagde sit job op, da det bedre kunne betale sig at være på kontanthjælp. Men det ser ud til, at Panorama står alene med den oplevelse.
Her er Panorama-mandens Løkke-forklaring
Ingen af de 26 tilfældigt udvalgte små og mellemstore virksomheder, som Radio24syv har ringet til, har oplevet, at en medarbejder har sagt op eller krævet lønforhøjelse med begrundelsen, at det ellers bedre kan betale sig at være på kontanthjælp.
TV: Løkke Panorama-padler i syv minutter
- I de 18 år, jeg har været leder i servicebranchen, har jeg aldrig oplevet nogen sige op eller bede om lønforhøjelse, fordi det bedre kunne betale sig at gå på kontanthjælp. Hvis et firma betaler overenskomstmæssigt løn, så er det ikke min opfattelse, at det bedre kan svare sig at være på kontanthjælp. Det regnestykke kan jeg ikke få til at gå op, siger Maria Van Der Schaaf, driftschef i virksomheden Rent A/S i Karlslunde, til Radio24syv.
V-profil erkender: Nul fakta-tjek på Løkkes ukendte anekdote
Tør ikke stå frem
Venstres Karen Ellemann forklarer, at det kan skyldes, at mange virksomheder ikke tør stå frem med deres historier efter den massive mediedækning i forbindelse med Panorama-sagen. Hun holder dog stadig fast i, at det for mange danskere ikke kan betale sig at arbejde.
-Der findes masser af dokumentation for, at differencen mellem at tage et arbejde og modtage en lang række ydelser er for lav. Det skal kunne betale sig at tage et arbejde, og for mig handler det også om at se på, hvad der er ret og rimeligt. Det kan ikke være rigtigt, at der er ægtepar med tre børn, som får 450.000 kroner om året i ydelser, siger hun til Radio24syv.
Kontanthjælpsfamilie: 2000 kroner er mange penge
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.