Spydige DF: Tak til Auken og Ellemann for nej-hjælp

To markante ja-stemmer hjalp med at skaffe et nej ved folkeafstemningen, mener DF's næstformand

Margrete Auken gavnede nej-kampagnen, mener DF's næstformand. Polfoto: Anders Brohus.
Margrete Auken gavnede nej-kampagnen, mener DF's næstformand. Polfoto: Anders Brohus.

Margrete Auken fra ja-partiet SF var ifølge DF så god for nej-kampagnen op til afstemningen, at nej-partiet overvejede at sætte plakater op for SF's medlem af Europa-Parlamentet.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, i det han selv kalder 'en lille sarkastisk morsomhed fra morgenkvisten'. Espersen sagde tak til de andre nej-partier efter valget, men nu siger han også tak til to inkarnerede ja-støtter.

- På valgaftenen sagde jeg tak til Enhedslisten, Liberal Alliance og Folkebevægelsen mod EU.  Jeg glemte at sige tak til Margrete Auken og Uffe Ellemann, selvom de virkelig har haft stor betydning for nej-siden.

- Hver gang de åbnede munden, så har vi fået flere over til nej, og det synes jeg, er enestående godt, siger Søren Espersen til Ekstra Bladet.

- Hvad har de sagt, som har sendt vælgere over i jeres arme?

- Margrete Auken begyndte allerede fra dag et i valgkampen at sige, at flygtninge og indvandre ikke var undtaget for folkeafstemningen, siger Søren Espersen.

Lars Løkke får travlt i de kommende dage. (Foto: Stine Bidstrup) Politik Løkke tager fat på den politiske reparation efter nej'et

Margrete Auken sagde tidligt i valgkampen, at afstemningen helt sikkert havde noget med en fælles flygtningepolitik i EU at gøre. Det havde statsminister Lars Løkke eller bedyret, at danskerne ikke stemte om.

- De siger hele tiden, at det ikke har noget med flygtninge at gøre. Det fører til, at de, der gerne vil have Danmark med i det fælles flygtningesamarbejde, tror, at de skal stemme nej. Det er ikke smart, sagde SF's garvede europaparlamentariker Margrete Auken til Altinget.

Den udmelding var direkte til gavn for nej-kampagnen, mener Søren Espersen.

- På et tidspunkt overvejede vi at hænge plakater op for Margrete Auken, nu vi alligevel var ude og hænge vores egne plakater op.

- Vi ville gerne hjælpe Auken med at udbrede usikkerheden om flygtningepolitikken yderligere, siger DF's næstformand.

Dansk politik Engell: Løkke kan ikke bygge EU-politik på japartier

Uffes arrogance
En kronik af den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann var også med til at få flere nej-stemmer ifølge DF.

- Uffe Ellemann har sin sædvanlige nedladende arrogance overfor alle, der ikke mener det samme som ham. På selve valgdagen spurgte han blandt andet, om danskerne var blevet bindegale, fortæller Espersen.

Søren Espersen reagerer på en kronik skrevet af den tidligere Venstre-formand og udenrigsminister i Berlingske dagen før afstemningen med overskriften 'Er folk blevet bindegale?'

- Hvis det virkelig ender med et nej i morgen, er det fordi et flertal af vælgerne har ladet sig forvirre og forføre af den groveste nej-kampagne, jeg mindes at have oplevet. Og jeg har ellers både set og hørt en del i årenes løb, skrev Uffe Ellemann blandt andet.

Da det tegnede til at blive et nej på valgaftenen kom Ellemann med endnu et surt opstød mod DF.

- Det, jeg slet ikke kan bære, er tanken om ham der Morten Messerschmidt, der sidder og siger, 'hvad sagde jeg', kom det fra den tidligere V-formand.

Nu svarer Søren Espersen så igen.

- Tak til Margrethe og Uffe. De har begge gjort en kæmpe indsats for et nej i torsdags, siger han.

- Er det ikke unødvendigt at sige sådan. Jeg mener lidt for spydigt?

- Det skal jeg ikke være dommer over. Det må folk selv vurdere, siger Søren Espersen.

Nick Hækkerup (S) er langt fra tilfreds med statsministerens planlægning af afstemningen. Foto: Philip Davali. Dansk politik Ja-venner: Nej var Løkkes skyld

Ekstra Bladet forsøger at indhente en kommentar fra Margrete Auken og Uffe Ellemann.

1 af 2 
2 af 2 Margrete Auken gavnede nej-kampagnen, mener DF's næstformand. Polfoto: Anders Brohus.
188 kommentarer
Vis kommentarer