Spytte-manden sigtet for racisme

Politiet sigter den midaldrende mand for overtrædelse af racismeparagraffen og voldsparagraffen

Spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.)
Spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.)

Den 58-årige mand, der i september angiveligt spyttede ned på flygtninge fra en motorvejsbro ved Rødby, er blevet sigtet for racisme.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Jeg kan oplyse, at denne sag bestemt ikke er henlagt. Vi har sigtet en 58-årig mand fra lokalområdet i den pågældende sag. Han er sigtet for overtrædelse af racismeparagraffen og voldsparagraffen, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Fotograf om spytte-manden: Han spyttede på flere før konen sagde stop

Sagen ikke henlagt
Flere medier, herunder Ekstra Bladet, har i de seneste dage omtalt sagen om spytte-manden som henlagt. Men den overbevisning beror imidlertid på en misforståelse.

Ekstra Bladet talte tidligere på ugen med politiet i Nakskov, som kunne oplyse, at sagen på grund af en ekstraordinært presset situation hos politiet stadig lå til sagsbehandling. Men ifølge Kim Kliver er det lokale politi i Nakskov ikke en del af efterforskningen i sagen.

- Jeg er ked af, at det har set ud, som om politiet ikke har gjort noget i sagen. Men det er altså, fordi man har rettet henvendelse til en medarbejder, som ikke er en del af efterforskningen, siger Kim Kliver til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at det har været et længere sagsforløb, og at politiet i perioden mellem anmeldelsen og den egentlige sigtelse har talt med forskellige vidner, og først har fundet grundlag for en sigtelse nu.

Spytte-manden lagt i bunke af uopklarede sager

Nægter sig skyldig
Spytte-manden kom i offentlighedens søgelys, da en fotograf fra Information i starten af september tog et billede af manden, der efter alt at dømme spyttede ned på den store strøm af flygtninge, der vandrede fra Rødby til Sverige langs motorvejen.

Ifølge fotografen, Sigrid Nygaard, spyttede manden flere gange efter de mange flygtninge og råbte, at de skulle 'skride hjem'. Fotografens oplevelse deles af flere personer, der stod på motorvejen den dag.

Manden selv nægter sig imidlertid skyldig i sagen.

Øjenvidne bekræfter: Spytte-manden fik mig til at græde

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby