Stadig under mistanke

Morten Messerschmidt efterforskes fortsat af Olaf, som understreger muligheden for et retsligt efterspil

Morten Messerschmidt holder grundlovstale i hjembyen Frederikssund. Foto: Mogens Flindt
Morten Messerschmidt holder grundlovstale i hjembyen Frederikssund. Foto: Mogens Flindt

Morten Messerschmidt vil retur til den hjemlige andedam og Christiansborg.

Men i Bruxelles hænger der stadig en alvorlig sag over hans hoved. EU's antisvindelenhed, Olaf, bekræfter over for Ekstra Bladet, at undersøgelsen af hans involvering i sagerne om misbrug af de europæiske skatteborgeres penge pågår.

'OLAF undersøger stadig misbruget af midler betalt af Europa Parlamentet til Meld og Feld. Men da efterforskningen stadig er i gang kan Olaf ikke kommentere yderligere på nuværrende tidspunkt.'

Antisvindelenhedens pressekontor understreger, at Morten Messerschmidt fortsat risikerer at skulle for en dommer.

Tilbagebetalingsrod
'Dette skyldes hensynet til fortroligheden i den igangværende og muligvis heraf følgende videre undersøgelser og
retssager samt hensynet til personoplysninger og processuelle rettigheder.'

Det er op til det danske bagmandspoliti, om konklusionerne i Olafs endelige rapport er af en karakter, så der startes en retssag mod Morten Messerschmidt eller andre personer i Dansk Folkeparti.

I et forsøg på at lukke den kedelige sag meddelte Dansk Folkeparti, at man ville betale 1,6 millioner kroner tilbage til EU. Men i marts kunne Ekstra Bladet afsløre, at DF reelt kun har brugt én millioner kroner fra partiets egen kasse til tilbagebetalingen. Resten af pengene tog de fra Melds kasse.

Manøvren fik Jens Rohde (R) til at beskylde DF for 'ligrøveri'. DF's kassemester, Carl Christian Ebbesen, affejede kritikken og heftede sig ved, at de franske domstole intet har indvendt.

Comebackkid
Morten Messerschmidt stiller op i Nordsjællands Storkreds, hvor han bl.a. skal op imod Nye Borgerliges eneste byrådsmedlem, Mette Thiesen fra Hillerød.

Hvis DF fastholder sine tre medlemmer fra det nordsjællandske område står Jan Erik Messmann, der tidligere har lavet gør-det-selv tv-programmet 'Godt begyndt', til at ryge ud af Folketinget.

Snupper DF blot to mandater i storkredsen står også Pia Adelsteen til at ryge ud. Marlene Harpsøe, der blev nummet ét blandt DF'erne ved seneste valg, synes dog sikker på valg.

Morten Messerschmidt sad i Folketinget fra '05 til '09 for Dansk Folkeparti.

I en periode på en måned var han dog løsgænger. Udmeldelsen skyldtes skriverier i BT om, at han skulle have heilet i Grøften i Tivoli. Københavns Byret afgjorde to år senere, at Morten Messerschmidt nok havde heilet. Det skete bare ikke som en hyldest, men derimod som en hån af Nazitysklands leder. Avisen blev idømt dagbøder for at have bragt historien og måtte betale en erstatning på 25.000 kr. til Morten Messerschmidt.

 

 

339 kommentarer
Vis kommentarer