Stærke stemmer i Venstre: - Vi vil ha' Støjberg som næstformand

En række markante Venstre-profiler melder ud, at Inger Støjberg skal være næstformand

Det var en begivenhedsrig weekend i Venstre, da både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig. Video: Ernst van Norde
Følg Politik

Støjberg skal være Venstres næste næstformand.

Det mener en række markante profiler i Venstre efter weekendens historiske opgør med Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, som kulminerede med detroniseringen af Venstre-kæmperne efter ti år på de ledende poster.

Den hastigt stigende opbakning til Inger Støjberg kommer i kølvandet på en række toneangivende V-politikeres opbakning til Jakob Ellemann-Jensen som formand.

Ingen af de to har indtil nu meldt ud, om de er kandidater til posterne.

Til gengæld har først Stephanie Lose og senere Sophie Løhde gjort klart, at de ikke stiller op som næstformænd i partiet. Noget, der ellers var på tale som en mulig konstellation i dagene op til weekendens begivenheder.

Her er et overblik over de folketingsmedlemmer og andre ledende skikkelser i Venstre, som vil have Støjberg til at stille op som næstformand i partiet:

Marcus Knuth, folketingsmedlem

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

'Jakob og Inger som makkerpar minder mig om 'Sjællands ynde og Jyllands vælde', som vi så smukt synger i Den Danske Sang. De vil nemlig kunne favne hele Venstre og hele Danmark - både geografisk og politisk', skriver Marchus Knuth, der i flere år har været en af Støjbergs tro væbnere i Venstre.

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

- Jeg peger personligt på Inger Støjberg. Hun er en kæmpe kapacitet for vores parti, siger Aastrup til DR.

Sophie Løhde, folketingsmedlem

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

- Jeg er ikke i tvivl om, at Inger Støjberg kunne blive en rigtig god næstformand for Venstre, lød det søndag fra Sophie Løhde i forbindelse med, at hun selv bekendtgjorde, at hun ikke stillede op til posten.

Erling Bonnesen, folketingsmedlem

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

- Hun kunne bestemt være et godt bud. Men det skal jo så være op til Inger Støjberg og eventuelt andre at melde ud, om de vil stille op, siger Bonnesen til DR.

Carsten Kissmeyer, folketingsmedlem

Foto: Mads Claus Rasmussen
Foto: Mads Claus Rasmussen

- Inger Støjberg er et godt bud på vores nye næstformand – måske i en konstruktion, hvor vi har to næstformænd, siger Kissmeyer ifølge DR.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+